I det fynske folks tjeneste

Først dømt, nu frifundet for røverier

To rockere blev i januar idømt lange fængselsstraffe for en række røverier på Fyn. Torsdag blev de to mænd frifundet i landsretten.

00:17

01:01

00:53

00:16

1 af 5

De to mænd med tilknytning til Bandidos blev i byretten idømt 12 og otte års fængsel for en serie barske røverier mod pengeinstitutter på Fyn og i Sønderjylland.

Mændene blev ligeledes fundet skyldige i et kup med en hæveautomat, som de slæbte væk fra en fynsk bank. Dommen blev afsagt af et nævningeting i Retten i Odense i januar.

Men torsdag frifandt Landsretten de to mænd for røverierne, der blev begået i blandt andet Ejby og Ullerslev i 2010.

- Det er karrierens største sejr for mig, og viser, at Landsretten står vagt om retspraksis om, og at enhver rimelig tvivl skal komme den tiltalte til gode, siger forsvaren for en af de tiltalte, Mette Grith Stage.

Landsretten dømte dog de to mænd for rambuktyveriet mod hæveautomaten.

Den ene mand fik seks års fængsel for at have udført tyveriet og for at have været i besiddelse af ulovlige våben. En del af straffen var en reststraf for tidligere begået kriminalitet.

Den anden mand fik ét års fængsel for hæleri, fordi han hjalp med at få hæveautomaten transporteret bort fra gerningsstedet. Da han har siddet varetægtsfængslet blev han løsladt torsdag.