Første gymnasiedag for ekstra mange i Nyborg

Rekordmange unge trådte ind af døren til skolestart på Nyborg Gymnasium i dag. Nogen mener FOR mange.

Der er fundet ekstra mange stole frem til første skoledag til eleverne på Nyborg Gymnasium.

Der skal være plads til 80 elever mere end sidste år.

- Det skyldes at vi har en rigtig god skole som eleverne gerne vil gå på, men det skyldes jo også den der landsdækkende tendens, som er at mange unge søger gymnasiet, siger rektor Trine Rhein Knudsen.

Både LO og Dansk Industri har gennem sommeren udtrykt bekymring for, at for mange vælger at gå i gymnasiet. For samtidig styrtdykker altallet af elever til erhvervsskolerne.

Det rigtige sted

Men Nyborgs nye 1. g'ere er ikke i tvivl om, at de går det rigtige sted.

- Jeg vågnede bare op en dag og tænkte, jeg vil gerne noget med psykologi. Og så tænkte jeg, hvad skal jeg gøre for at komme ind på noget med psykologi, og der skulle jeg så vælge en HF eller en STX, siger Anders Lundin, 1. g, Nyborg Gymnasium.

- Det er vigtigt at gå i gymnasiet og få en ordentlig uddannelse. Man kan også sige, at en erhvervsuddannelse er en ordentlig uddannelse, men for mig tror jeg bare, gymnasiet er det bedste, siger Amanda Hylested, der også lige er begyndt.

Gymnasiets rektor mener ikke, der er for mange der vælger gymnasiet. En gymnasieuddannelse kan tværtimod være med til at give et mere afklaret studievalg:

- Man holder alle sine muligheder åbne ved at tage en generel almen uddannelse. Det tror jeg betyder meget for unge mennesker, som ikke nødvendig er afklaret med, hvad de gerne vil bruge deres liv til, siger Trine Rhein Knudsen.

Oversigt

    Oversigt