I det fynske folks tjeneste

Fortsat få stemmer til den yderste højrefløj

De skabte masser af debat og tumult i valgkampen, men vælgerne var ligeglade. De yderliggående højrepartier fik samlet 0,6 procent af stemmerne ved Regionsrådsvalget.

Aktivister fra den yderste venstrefløj forsøgte at afbryde et vælgermøde, hvor der var repræsentanter fra blandt andet Frihedspartiet og Frit Danmark. Også flere medlemmer af Enhedslisten nægtede i løbet af valgkampen at stille op til debat, hvis der var repræsentanter for disse partier med til valgmødet.

Og gennem valgkampen bølgede debatten om man skulle gå i dialog med partierne på den yderste højrefløj, og det vakte opsigt, da TV 2/FYN kunne fortælle, at Venstre havde indgået valgforbund med Frihedspartiet.

Men selvom venstrefløjen fik skabt stor opmærksomhed omkring de yderliggående højrepartier har det ikke smittet af på valgresultatet. 2.674 eller 0,4 procent af vælgerne stemte på Frit Danmark, mens Danskernes Parti fik 0,2 procent af stemmerne. Venstre fik ikke meget ud af deres valgforbund med Frihedspartiet, som bare fik 0.1 procent af stemmerne.

I Odense fik Frit Danmark ligeledes 0,2 procent af stemmerne, mens Frihedspartiet i Faaborg-Midtfyn fik 0,2 procent.