Frygter forsinkelse af VUC-byggeri

Der kan gå alt fra uger til måneder, inden byggeriet af et nyt stort HF- og VUC-center i Odense bliver genoptaget. Siden et af landets største entrepenørfirmaer Pihl og Søn er gået konkurs, har byggeriet stået stille.

Det var meningen at bygningen til 200 millioner kroner skulle have stået klar til maj næste år. Men på VUC har Pihl og Søns konkurs fået de bekymrede miner frem.

- Kursisterne er frygtelig forskrækket over, at de måske ikke alligevel skal starte i ny bygning efter næste sommerferie, siger Lisbeth Simonsen, der er forstander for HF & VUC Fyn til TV 2/FYN.

Det hæderkronede byggefirma Pihl og Søn, der gennem 126 år har haft "Glæden ved at skabe", som deres slogan siger, har sendt håndværkerne hjem. På byggepladsen er der kun en vagt på til at holde øje med byggeriets værdier tilbage.

- Det er "worse case scenario". Jeg havde ikke drømt om, at vi var kommet i den situation, siger Lisbeth Simonsen.

Odense Kommune spiller ikke nogen økonomisk rolle i byggeriet, men stiller gerne deres ekspertise til rådighed, hvis det bliver nødvendigt, så VUC kan finde en løsning hurtigst muligt. By- og kulturrådmanden håber ikke, at byggeriet bliver forsinket.

- Jeg håber, at byggeriet af VUC hurtigt kan blive overtaget af en anden entreprenør. Både for VUC og bygningsarbejdernes skyld, siger Steen Møller (K).

Samme holdning er der hos Dansk Byggeri.

- Jeg tror ikke, at det behøver mere end 3-4 uger inden, det kører igen, siger Claus Larsen, der er formand for Dansk Byggeri på Fyn.

Ved indgangen til byggepladsen holder en vagt styr på, at ingen værdier forsvinder.
Ved indgangen til byggepladsen holder en vagt styr på, at ingen værdier forsvinder.

Oversigt

    Oversigt