Direktører må selv trykke avisen: Fynsk trykkeri ramt af strejke

Trykkeriarbejderne har nedlagt arbejdet i protest mod en lønreduktion på mere end 10 procent: Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis udkommer i reduceret form.

De ansatte på Jysk Fynske Mediers trykkeri i Odense har nedlagt arbejdet, og det vil berøre tirsdagens avisudgivelser på Fyn. Det oplyser Fyens.dk.

Ifølge mediekoncernens ledelse arbejder de på at kunne udgive alle produkter på trods af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. En række af aviserne vil dog udkomme en lidt ændret form og med et ændret sidetal.

E-aviserne vil udkomme som normalt, ligesom de 13 dagblades nyhedssites også vil blive opdateret på normal vis.

Strejken er udløst af uenighed mellem ledelsen og trykkeriarbejderne om en spareplan, der skal reducere lønomkostningerne i alle afdelinger med 10,81 procent.

Som de eneste har de ansatte på trykkerierne fået tilbud om at være med til at finde besparelserne på andre områder end ved at nedlægge stillinger, forklarer Jysk Fynske Mediers viceadministrerende direktør Alex Pedersen til Fyens.dk. Han er ansvarlig for driften af trykkerierne.

- Vi har holdt mange møder med medarbejderne. Men vi har ikke mødt nogen som helst forståelse for den situation, hele virksomheden og trykkernes kolleger befinder sig i. Derfor har vi ikke haft anden mulighed end at reducere de ansattes løn med 10,81 procent for at opfylde vores krav til besparelser, siger Alex Pedersen.

Ifølge ham vil trykkerimedarbejderne fortsat få en god løn, da de i dag får mellem 39.000 og 45.000 kroner om måneden, hvilket skulle være mellem 19 og 31 procent over landsgennemsnittet på området.

Koncernens administrerende direktør Jesper Rosener fortæller Mediawatch.dk, at de arbejder på at få trykkerierne i drift uden medarbejdernes arbejdskraft.

- Lige nu er vi ved at komme i gang i Odense, hvor vi har samlet et hold af direktører og ledere, der går i trykpressen og forsøger at få gang i den. Det samme prøver vi med trykkeriet i Struer, siger Jesper Rosener.

JYSK FYNSKE MEDIER

 

Oversigt

    Oversigt