Fyn invaderet af prinsesser, indianere og pingviner

Overalt på Fyn kunne man søndag finde prinsesser, indianere, spidermen og pingviner. Alle gav de sig i kast med disciplinen katten af tønden. Og for alle var målet at ende dagen som konge eller dronning.

I Ferritslev Fritidshus var omkring 100 børn med deres forældre mødt op til fastelavnsfest. 

Gennem 40 år har det været en tradition at invitere byens børn til boller, slik og fastelavnsfest. 

- Det er en fest for både børn og vokse. Det giver sammenhold at alle i sognet kommer, og at børnene er klædt ud og er er glade, siger Egon Hansen, der er koordinator i Ferritslev Fritidshus.

Efter næsten en times kamp skete det, som alle havde ventet på. Der blev slået hul på tønden, og slikket væltede ud. 

 

I Odense Zoo var hundredvis af små pingvinkonger og yndige pingvindronninger  samlet for at slå et slag for de truede pingviner.

Odense Zoo havde sammen med Verdensnaturfondens PandaClub indbudt fynske børn til at sætte pingvinerne i fokus i anledning af fastelavn. 

De udklædte børn kunne blandt andet opleve pingvintryllerier, spise sig mætte i pingvinslik og slå løs på tønder formet som store, hvide snebolde.

- Nogle af pingvinerne er truede i dag. Deres føde forsvinder på grund af klimaforandringer. Verdensnaturfond er derfor gået sammen med Odense Zoo for at sætte fokus på hvad man som voksen og barn kan gøre for at hjælpe pingvinerne, siger Andreas Mathew fra WWFs pandaklub.

 

Oversigt

    Oversigt