I det fynske folks tjeneste

Fyn mangler regionale spillesteder

En lang række spillesteder i landet får statsstøtte for at styrke den rytmiske musik. De er såkaldt regionale spillesteder. Men kun et af spillestederne ligger på Fyn.

02:18

1 af 2

Spillestedet Tobaksgården i Assens er en af de fynske spillesteder, der forgæves har ansøgt om at blive regionalt spillested, og dermed få del i de statslige støttekroner.

- Halvdelen af vores billetter sælges til gæster uden for Assens, men vi har fået fint afslag flere gange, siger Lasse Tajmer, der er kulturchef på Tobaksgården i Assens.

På landsplan er der 19 regionale spillesteder. I Aarhus og Trekantsområdet er der tre, men eneste regionale spillested i Odense er de to scener Dexter og Posten, der sammen udgør Fyns eneste regionale spillested. Det statslige tilskud til spillestedet på Fyn er 2,3 millioner kroner.

- Jeg synes, at prioriteringen er gal, siger Lasse Tajmer.

Det er Kulturstyrelsen, der udpeger de regionale spillesteder i landet.

- De er fordelt over hele landet, og det er så blevet sådan, at der er et regionalt spillested på Fyn, siger Jan Ole Traasdahl, der er specialkonsulent i Kulturstyrelsen

Men i følge Kulturstyrelsen har Fyn en chance for at få flere regionale spillesteder, hvis scener og kommuner i højere grad arbejder sammen, som kommunerne i Trekantsområdet har gjort.

- Det er en ny model, hvor man ser et udbygget samarbejde, hvor et regionalt spillested ikke er knyttet til én scene eller én kommune, men at spillesteder og kommuner samarbejder. Jeg er sikker på at en ansøgning, hvor der er samarbejde mellem kommuner og scener fra Fyn vil blive hilst velkommen, siger Jan Ole Traasdahl.

Se mere om det fynske musikmiljø i vores kulturmagasin Fabrikken i aften kl. 20.25