Fyn opdelt i to: Nordfyn dækkes af sne - Sydfyn går fri

Der er fortsat varsling om kraftigt snevejr, men ifølge TV 2 Vejrets vært Peter Tanev rammer de mange centimeter sne kun Nordfyn. I Otterup og Glamsbjerg har Fyns Politi indsat bæltekøretøjer.

Sneen er begyndt at dale over det meste af Fyn torsdag eftermiddag. Dog forventer vejrvært fra TV 2 Vejret Peter Tanev ikke, at sneen lægger sig som det 20 centimeter tykke dække, der tidligere er blevet varslet.

Han forudser, at Fyn opdeles i to. Sneen vil næppe skabe problemer på Sydfyn. 

- Der kan stadig falde 10 til 15 centimeter på Nordfyn. I løbet af aftentimerne går det formentlig over i regn, og sidst på aftenen begynder det at sne igen, vurderer Peter Tanev.

Ifølge Peter Tanev splittes Fyn omkring Odense, og sneen vil primært lægge sig nord for Odense. Alligevel skal bilister dog tage sig sine forholdsregler, inden de ræser ud i snevejret. På grund af minusgrader vil vejene over hele Fyn være glatte.

- Jeg tror ikke, man skal overdrive det, men det er kun det andet eller tredje snevejr i år, så vi er ikke så vant til, at det kan være glat, siger Peter Tanev.

I løbet af natten kan det begynde at fyge på Nordfyn

Fredag morgen skal trafikanter køre hjemmefra i god tid og køre forsigtigt.

- Det væsentligste er nok, at det bliver frostvejr og derfor spejlglat i morgen, fortæller vejrværten. 

Bæltekøretøjer står standby

I Otterup og Glamsbjerg har Fyns Politi placeret pansrede mandskabsvogne på larvefødder i tilfælde af, at sneen lægger sig, og ambulancerne ikke kan komme frem.

- Vi kigger løbende på prognoserne, der kommer fra DMI, og vi er ude i marken og kigge med egne øjne. Så tager vi bestik derfra, fortæller Fyns Politis indsatsleder.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan mandskabsvognene virker. 

 

Oversigt

    Oversigt