I det fynske folks tjeneste

Fyn plaget af knivrøverier

Fyn har den seneste måned oplevet usædvanlig mange røverier med kniv. Det er især gået ud over små forretninger. Kun få af røverierne er opklaret.

04:20

1 af 2

Seneste i fredag gik det ud over Kiwi i det nordlige Odense, hvor en mand bevæbnet med kniv truede personalet til at udlevere penge.

Røveriet mod Kiwi er blot et ud af i alt ni røverier med kniv den seneste måned. Fem af dem er gået ud over mindre forretninger og alle gange har fremgangsmåden været den samme. En mand i mørkt tøj med maskeret ansigt truer personalet med en kniv.

- Det tyder på at gerningsmanden eller gerningsmændene har akut brug for penge. Der er typisk ikke mange kontanter i de små butikker, og det virker som om, at røverne handler meget akut, siger vicepolitikommissær Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi.

I torsdag gik det ud over Nærkøb i Nyborg, og i onsdags var det 7-eleven i Odense, der blev røvet med kniv.

14. november blev Aldi i Odense NV røvet, og 12. november truede en mand med kniv sig til penge i Netto i Nørre Aaby. Ingen af disse røverier er opklaret.

- Vi har en mistanke om at det kan være den samme gerningsmand, der står bag flere af røverierne, siger Carsten Arentoft.

Nogle enkelte knivrøverier er dog blevet opklaret den seneste måned.

6. november blev Aldi i Korup udsat for røveri med kniv. En 15-årig dreng er anholdt i sagen.

Derudover har der også været flere gaderøverier med kniv. 7. november blev en tilfældig truet med kniv til at hæve kontanter ved Tarupcenteret, og en 22-årig mand blev samme dag udsat for røveri på stisystemet ved H.C. Andersen skolen. I begge sager har politiet foretaget anholdelser.

Et hjemmerøveri med kniv i Fyrreparken i Odense i mandags er fortsat uopklaret.