Fyn trækker op: Stigende antal hushandler i yderområderne

Antallet af bolighandler ligger højt i årets første kvartal, hvor især yderområderne er med til at hæve gennemsnittet. Det viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk

Med over 9.300 solgte villaer og rækkehuse i årets første kvartal lægger 2016 klar afstand til hussalget i årene 2010-2014. Antallet af solgte huse slår dog ikke sidste års høje niveau, hvor over 10.100 villaer og rækkehuse fik nye ejere i årets første kvartal.

Flere fynske kommuner har oplevet stor fremgang i antal af handler, og faktisk er fire af kommunerne i top ti over kommunerne med størst stigning fynske.

- Hussalget ligger rigtig højt i år, men det blegner naturligvis lidt i lyset af sidste års ekstreme salg. I årets første kvartal er der solgt ca. 2.000 flere villaer og rækkehuse end normalen i årene 2010-2014, så det er kun fordi, at sidste år skilte sig så markant ud, at det ikke syner helt så imponerende i år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirktør for Boligsiden.dk.

Det er især yderkommunerne, der har oplevet et løft i hussalget i første kvartal i år.

Hussalget i Langeland Kommune lå for eksempel 113 procent højere i år end i første kvartal 2015, og andre kommuner følger trop med markant øget salg sammenlignet med sidste år. Også i Nordfyns Kommune er antallet af hushandler øget med over 30 procent, og både i Assens og Faaborg-Midtfyns kommuner er der i årets første kvartal solgt mere end 20 procent flere huse.

Ser man på danmarkskortet, er antallet af handler faldet i og omkring de store byer, mens der har været medvind til Sønderjylland, store dele af Fyn og Nordjylland og ikke mindst Syd- og Vestsjælland.

- Når boligsalget stiger, starter det som regel i de store byer og spreder sig derefter. Nogle af yderområderne ser først nu effekten af den bølge af boligsalg, der spredte sig sidste år. Samtidig har det høje prisniveau i byerne fået mange købere til at løfte blikket og se længere ud af S-togslinjen eller motorvejen, hvor boligerne falder næsten dramatisk i pris, jo længere væk man kommer fra storbyen, siger Birgit Daetz. 

Oversigt

    Oversigt