Fynbo bliver top-læge i NATO

NATOs organisation for læger, sygeplejersker og andet medicinsk personale får nu en fynbo i spidsen. Den 54-årige læge Peter Thiis Knudsen fra Syddansk Universitet i Odense overtager den 27. juli posten som præsident for Confédération Interaliée des Officiers Médicaux de Réserve.

-

NATOs organisation for læger, sygeplejersker og andet medicinsk personale får nu en fynbo i spidsen. Den 54-årige læge Peter Thiis Knudsen fra Syddansk Universitet i Odense overtager den 27. juli posten som præsident for Confédération Interaliée des Officiers Médicaux de Réserve (CIOMR).

Skal passe på soldaterne
Som præsident for CIOMR er det Peter Thiis Knudsen opgave at sikre at NATOs soldater altid har et solidt og fagligt dygtigt medicinsk bagland til at lappe soldaterne sammen.

Ikke MASH, men næsten
Langt de fleste af NATOs militærlæger og sygeplejersker er nemlig civile til daglig. Når NATO\'s militære styrker har brug for felthospitaler, som for eksempel i det tidligere Jugoslavien, så hentes læger, tandlæger, sygeplejersker, farmaceuter og veterinærer blandt CIOMR\'s medlemmer.

Speciale i skudsår
Civilt er Peter Thiis Knudsen vicestatsobducent med speciale i skudsår. Men når han trækker i uniformen er han stabslæge af 2. grad af reserven, hvilket svarer til kommandørkaptajn eller oberstløjtnant. Det er samtidig den højeste rang en reserveofficer kan opnå i Danmark.

Har selv været i Kosovo
Peter Thiis Knudsen har da også selv været i Kosovo, hvor han blandt andet obducere 104 lig, som en del af arbejdet med at klarlægge omfanget af massakrer i landet.

International toppost
Confédération Interaliée des Officiers Médicaux de Réserve er en paraplyorganisation for alle reserveofficersforeninger i NATO-landende der har medicinsk personale tilknyttet militæret. Den fynske læge skal være præsident for CIOMR i to år og han udnævnes på en kongres i Strassbourg.

Oversigt

    Oversigt