Fynboerne har talt: Sådan staves Faldsled/Falsled

Faldsled eller Falsled. Faaborg-Midtfyn Kommune er blevet bedt om engang for alle at beslutte, hvordan den lille havneby skal staves.

TV 2/FYNs brugere har stemt, og står det til dem, skal den lille havneby Faldsled i Faaborg-Midtfyn Kommune staves med blot et enkelt D.

- Der er kun en stavemåde: Falsled.

- Jeg ville stave det Falsled.

Sådan ser størstedelen af kommentarerne på TV 2/FYNs Facebook-side ud, og hele 92 procent af de brugere, der i skrivende stund har afgivet deres stemme på vores hjemmeside, mener, at Faldsled bør staves Falsled.

Jørgen Christiansen skriver på TV 2/FYNs hjemmeside, hvorfor han mener, at Faldsled bør staves Falsled:

- Jeg tror på, at navnet Falsled er det rigtige navn grundet farvandet i Helnæs-bugten tilbage til gammel tid, hvor vandstanden ikke var så høj som i dag. Der har så været en åbning med en smal gennemsejling for skibe, og en fals er en uddybning i en overglade. Gammel talemåde, noget er falset sammen, skriver han.

Også Tina Pedersen mener, at det ene D i Faldsled bør skrottes.

- Stavemåden med to D'er ligner altså en fejlstavning lidt i stil med at skrive D i "gjort", skriver hun.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jimmi Bhutho Madsen skriver:

- Den der staver med to D'er i Falsled, han får sin hale på gled. Hvorfor egentlig bruge det sidste D? På fynsk hedder det alligevel Falsle', skriver han.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, der ønsker, at kommunen ensarter stavemåden, så man undgår navneforvirring.

- Det er mest praktisk både for borgere, postvæsen og for kommunen, at der kun er én version i brug, siger Morten Winkler, der er projektleder for adressedatavask i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, ifølge fyens.dk

 

 

Oversigt

    Oversigt