Fynboernes eget museum indviet

Fynboernes helt eget museum blev torsdag indviet i det nyopførte museum Møntergården. Udstillingen fortæller historien om den første fynbo til nutidens moderne menneske.

Leise Mærsk Mc-Kinney Møller indviede torsdag museumsbygningen, men først fredag bliver bygningen åbnet officielt og tilgængelig for fynboerne.

- Vi har kæmpe store forventninger til stedet. Vi synes, at det er blevet brandgodt og museet bliver en lille perle i ny historisk bydel, siger Torben Grøngaard Jeppesen, museumschef for Odense Bys Museer.

Udstillingen "Fyn - midt i verden" fortæller om den første fynbo, der levede for 10.000 år siden, til nutidens moderne menneske på Fyn. Blandt udstillingens mange genstande er genstand fra besættelsen, plastflasker fra Odense Lufthavn, hawkmisiler fra Højstrups militære område og et gigantisk æble i foyeren, der skal symbolisere frodigheden på Fyn.

- Det her er byens og fynboernes eget museum. 70 procent af dem der går ind i H.C. Andersens Hus, de er udlændinge, men det her skal være et hus for fynboerne, hvor vores egen historie bliver fortalt, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

Der er gratis arrangementer på Møntergården fredag til søndag. Åbningsfesten i morgen starter klokken 17.

Se programmet for åbningsfesten på Møntergården

Oversigt

    Oversigt