Fynsk børnehave er pioner i millionprojekt

Fyn er med i front, når 100 danske børnehaver skal certificeres som særlige sangbørnehaver. Institutionen Kilden i Tommerup bliver såkaldt ekspertinstitution.

Op imod 12.000 børnehavebørn rundt om i Danmark får gennem de næste fire år mulighed for at stemme i, når deres børnehave tager fat på at blive til en sangbørnehave. Den sangfaglige udvikling og sparring med personalet kommer til at foregå som en del af dagligdagen sammen med børnene.

Som en del af projektet bliver sangbørnehaverne certificeret med det blå stempel på, at de kan noget særligt med sang.

Projektet får et centralt fynsk omdrejningspunkt i Musik- og Naturbørnehuset Kilden i Tommerup. Børnehaven i Assens Kommune bliver en ud af syv pionerbørnehaver, og endda som såkaldt ekspertinstitution.

Det landsdækkende projekt har fået titlen SANGGLAD, og det støttes med 16,1 millioner kroner fra Nordea-fonden. Projektet gennemføres i tre etaper i nært samarbejde med Assens Sangkraftcenter og landet ni øvrige sangkraftcentre.

Første år samarbejder projektet med de syv udvalgte pionérbørnehaver om at udvikle og formulere de overordnede mål, en børnehave skal leve op til for at blive certificeret sangbørnehave. Derefter følger to etaper med udvikling af kommende sangbørnehaver over hele landet, så i alt 100 børnehaver i 2020 kan stå på egne ben og selv videreføre den sangkultur, de har indarbejdet i dagligdagen.

Foruden etableringen af de 100 sangbørnehaver udvikles nye digitale redskaber i form af en app, som lægger op til at børn leger med stemmens muligheder og deler sangen med venner og familie, ligesom SANGGLAD ONLINE skal tilbyde viden og inspiration til fagpersoner, familier og alle andre, der ønsker inspiration til at synge med børn i førskolealderen.

Fakta om Sangens Hus:

Fakta om SANGGLAD:

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt