I det fynske folks tjeneste

Fynsk brandstifter havde set sig sur på kommunen

En 49-årig mand er blevet varetægtsfængslet til 17. december for flere ildspåsættelser og slagtertyveri.

En 49-årig mand fra Svendborgområdet var vred over kommunens lokalplan med flere bygninger, og det fik ham til at sætte ild til blandt andet Svendborg Rådhus og en skurvogn på en byggeplads.

Det kom frem onsdag i et grundlovsforhør, hvor manden er sigtet i seks forhold.

- I grundlovsforhøret forklarede manden, at han havde set sig sur på kommunens lokalplan. De ønsker at opføre nogle ejendomme, som vil gå ud over nogle grønne områder. Det, mener han ikke, er rimeligt, siger anklagerfuldmægtig Jesper Holm.

I retten brugte den 49-årige udtrykket, at han "havde behov for at markere sig", da han skulle forklare grunden til brandstiftelserne. Det samme gjorde sig gældende ved en brand, han påsatte på Serapionlogens bygning. Her var det dog af personlige årsager.

Både branden på logens bygning og rådhuset var påsat ved, at manden knuste en rude og brugte benzin eller tændblokke til at få ilden i gang. Begge dele fandt sted i marts 2007.

På byggepladsen satte han ild til en skurvogn og en rendegraver.

Ingen af brandende har været til fare for mennesker, men har udelukkende påført materiel skade.

- Intet har været ved at brænde ned - hverken rådhuset, logen eller byggepladsen. Men i bygningerne har ilden taget fat og har givet sodskader. Så ikke vildt og voldsomt trods alt, siger Jesper Holm.

Ud over brandene er manden sigtet for to indbrud i en lokal slagterforretning. Her knuste han også ruden og stjal derefter kød og vin fra butikken.

Manden har erkendt alle seks forhold og skal nu sidde varetægtsfængslet til 17. december. Retten gav også mulighed for, at der kan foretages en mentalundersøgelse af den 49-årige.

Politiet efterforsker nu også, om han er indblandet i en række andre uopklarede brande i samme periode.