Fynsk bremsefirma trådte på speederen

Overskud på 36 millioner kroner hos Budweg Caliper i Odense.

Budweg Caliper, der producerer nye og renoverer brugte bremsekalibre til personbiler, fik et af sine bedste resultater i nyere tid i 2015.

Det netop offentliggjorte regnskab viser et overskud før skat på 36 millioner kroner – det er 25 millioner kroner mere end året før.

Budweg Caliper, der tidligere holdt til ved Odense Havn, er for fire år siden flyttet til Industrivej og har investeret et trecifret millionbeløb i ny teknologi og automation.

Det har boostet omsætningen og indtjeningen.

Firmaet leverer op mod 5000 forskellige modeller kalibre til stort set alle de biler, der køber på de europæiske veje. Markedet - som er det såkaldte after-marked dvs. FTZ, Merkonom, etc.- består primært af kunder i Skandinavien og det nordlige Europa.

Årets resultat er ifølge ledelsesberetningen påvirket af strategiske beslutninger i året som rækker længere frem i tiden.

Desuden hjælper en indtægt fra salg af en del af virksomhedens gamle produktionsfaciliteter, men alligevel forventer selskabets ledelse at kunne levere et overskud lige i underkanten af årets resultat i år.

Selskabet har en egenkapital på 120 millioner kroner og beskæftiger, hvad der svarer til 109 heltidsansatte.

Oversigt

    Oversigt