Fynsk kvinde springer ud til VM

Ditte Pedersen fra Faldskærmsklubben Center Jump i Odense skiftede for fire år siden hesten ud med en faldskærm. Nu skal hun til VM.

Danmark har fornylig fået et kvindelandshold i faldskærmsdisciplinen, og på holdet er den fynske udspringer Ditte Pedersen.

Ditte Pedersen og hendes tre medudspringere er kvalificeret i formationsspring, og de skal vise det danske flag ved verdensmesterskaberne i Chicago, USA, til september.

For Ditte Pedersen er udtagelsen kulminationen på en fire år lang optur i en sport, som startede med et tandemspring.

- Jeg kedede mig efter at have solgt min hest, så noget skulle der ske, fortæller Ditte Pedersen til TV 2/FYN.

Hun har tidligere dyrket hestedisciplinerne military og spring, men var fra første færd solgt til faldskærmssporten.

I dag er Ditte Pedersen er integreret del af Faldskærmsklubben Center Jump, som har base i Hans Christian Andersen Airport på Lufthavnsvej i Odense N.

Udover at være en del af kvindekvartetten Valkyria underviser Ditte Pedersen blandt andet også klubbenes medlemmer i vindtunnel.

Ditte Pedersen (til venstre) og resten af holdet Valkyria.
Ditte Pedersen (til venstre) og resten af holdet Valkyria.

Erfarent hold til VM

Ditte Pedersen er noteret for 450 spring og med samlet 3000 spring er de fire VM-kvinder erfarne faldskærmsspringere.

De skal deltage ved VM i disciplinen 4-mandsformationsspring, hvor det går ud på at lave flest mulige formationer i frit fald inden for 35 sekunder. Hver formation giver et point. 

Der er ti holdspring i en konkurrence, og hvert spring bliver filmet i luften af en femte faldskærmsspringer til senere dømning på jorden.

Det er en krævende ekstremsport både fysisk og mentalt, så Ditte Pedersen og holdkammeraterne Mie Jusjong, Mia Stræde og Nathalie Kessner har derfor trænet intensivt i både Spanien, Danmark og England. 

Oversigt

    Oversigt