Fynsk lettelse: OUH beholder nyretransplantationer

Region Hovedstaden vil ikke samle alle nyretransplantationer på Rigshospitalet, fastslår regionsrådsformand. Den udmelding får Nyreforeningen på Fyn til at ånde lettet op.

Regionsrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, afviser nu, at regionen ønsker at samle alle landets transplantationer på Rigshospitalet.

Jyllands-Posten kunne lørdag ellers berette, at Region Hovedstaden har anmodet Sundhedsstyrelsen om, at alle transplantationer samles i København.

 Men det er en fejl, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til Ritzau.

- Jeg vil gerne slå fast, at det er en fejl fra Region Hovedstadens administrations side, at nyrer overhovedet er blevet nævnt i de politiske beslutninger, vi har haft, lyder det.

Og hos Nyreforeningen på Fyn er der glæde over den nye udmelding

- Det var da den bedste nyhed, man kunne få, lyder det fra den fynske formand, Karin Wermuth, da TV 2/Fyn ringer og fortæller nyheden.

- Facebook har været glødende, men nu viser det sig heldigvis at være en storm i et glas vand. Det havde været en skandale, hvis man havde samlet nyretransplantationerne på Riget. De har jo slet ikke foretaget så mange som på OUH og Skejby.

Det er i stedet kun hjertetransplantationer, som regionen ønsker bliver centraliseret på Rigshospitalet, der i forvejen står for alle landets lever- og lungetransplantationer.

 - Jeg er ked af, at debatten omkring hjertekirurgi- og transplantationer er blevet mudret til af diskussionen omkring nyrer. Der foregår mere end 100 nyretransplantationer i Aarhus og Odense, og det bakker jeg fuldt op om, siger regionsrådsformanden.

 - Vores mål har været at igangsætte et arbejde, der kigger på, hvordan vi kan lave et samlet transplantationscenter i forhold til hjerter, lyder det.

I 2015 blev der foretaget 273 nyretransplantationer.

 

 

Oversigt

    Oversigt