Fynsk musicaltalents rejse ind i rollen som Rødhætte

Fynske Thea Boel Gjerum spiller Rødhætte i musicalen Into The Woods i Glassalen i Tivoli. Og skuespillerens vej op på de store skrå brædder minder om et eventyr

Der var engang en lille pige, der skulle så grueligt meget igennem, før det til sidst lykkedes, og hun kunne leve lykkeligt til sine dages ende.

Den klassiske opskrift på eventyr er kendt af de fleste. Hovedpersonen har et mål, som han/hun gerne vil opnå, men på vej mod målet skal hovedpersonen igennem prøvelser, slås med dragen, og til sidst så ender det hele lykkeligt - for det meste.

Man skal ikke altid følge den sikre vej
Thea Boel Gjerum  stammer fra Kertinge Mark ved Kerteminde. Hun spiller Rødhætte i musicalen Into The Woods i Glassalen i Tivoli i København. En rolle, der er fuld af eventyrlig magi.

-Det er fuldstændigt fortryllende at være med. Man er fuld af ærefrygt og lykke, men også lidt panik over om man er dygtig nok, siger Thea Boel Gjerum.

Rollen som Rødhætte deler hun med skuespilleren Sofie Amalie Kronborg Christensen, og det er første gang, at Thea Boel Gjerum er med i en stjernespækket teaterproduktion på højeste niveau.

quote Hvis man samler alle temaerne, så er stykket en hyldest til alle de kampe, vi bliver nødt til at tage i livet

Peter Langdal, instruktør, Into The Woods, Glassalen i Tivoli

Et fletværk af eventyr og temaer
Den prisbelønnede musical Into The Woods er skabt af Stephen Sondheim og James Lapines og havde første gang premiere i 1986 på Broadway i New York.

Eventyret handler om et bagerpar, der er ulykkelige over, at de endnu ikke har fået opfyldt drømmen om et barn. En dag får de besøg af den onde heks, der fortæller, at familien er forbandet. Forbandelsen kan kun brydes, hvis bagerparret går ind i den mørke eventyrskov. Her må de skaffe fire magiske genstande til heksen - en sko af guld, en kappe så rød som blod, en ko så hvid som mælk og hår så gult som korn. Først når de har disse genstande, kan heksen ophæve forbandelsen og opfylde deres største ønske; at få et barn. På deres vej møder de blandt andre Rødhætte, Askepot, Prinsen, Ulven, Rapunzel og Jack og bønnestagen. Stykket låner fra en masse folkeeventyr, der blandt andet er nedskrevet af Brødrene Grimm. 

 
 
Foto: Jonas Bertelsen

Musical om menneskelig udvikling
Into The Woods er et fletværk af karakterer fra flere folkeeventyr, der er flere hundrede år gamle. Men ifølge stykkets instruktør, så er temaerne i musicalen stadig relevante i dag.

- Alle gode historier fortæller i lag. Og hvis man går dybere ned i stykket, så syder og koger det med temaerne om, hvordan vi som mennesker når frem til lykken. Og hvis man samler alle temaerne, så er stykket en hyldest til alle de kampe, vi bliver nødt til at tage i livet, og alle de drømme og længsler, vi bliver nødt til at gå efter for at have et rigt liv, siger teaterinstruktør Peter Langdal.

Og især eventyret om Rødhætte handler ifølge instruktøren om menneskelig udvikling.  

-Rødhætte skal ud i skoven for sin mor. Hendes mor har givet en slagen vej, men eventyret handler jo lige så meget om, at hun først udvikler sig, når hun kommer uden for vejen - for her møder hun ulven, siger Peter Langdal.

Forvandlet til skuespiller
Når tæppet går til premieren fredag, så er det endnu et sving på en lang rejse for den 29. årige fynske skuespiller, Thea Boel Gjerum, der startede i Odense.

- Jeg var syv år første gang, jeg sad i en sal på Odense Teater. Og der startede det hele. Det var magisk og fortryllende at sidde der i salen, og der vidste jeg, at det var det, jeg ville, siger Thea Boel Gjerum.

Men vejen mod drømmen og de skrå brædder blev ikke den lige vej, men ligesom Rødhætte skulle Thea Boel Gjerum også uden for den sikre sti, for rejsen fra udkanten af Kerteminde til Københavns prominenter teaterscener var fyldt med forhindringer.

quote Ulven bor inde i mig. Det er det her med at tænke, at jeg er ikke god nok. Den der stemme i baghovedet, der hele tiden stiller spørgsmålstegn ved, om man er god nok

Thea Boel Gjerum, Rødhætte, Into The Woods

- Foreksempel søgte jeg ind på alle skuespilsskolerne i landet og på Musicalakadamiet, men jeg kommer ikke ind nogle steder. Men så tog jeg springet, og søgte ind på en musicalskole i Gøteborg, det var somom universet lige mente, at der skulle jeg hen, fortæller hun.

Og efter tre års prøvelser på skolen i Sverige rykkede hun tilbage til Danmark. Men som i ethvert eventyr, så er der altid en drage, en heks eller en ulv, der prøver at få hovedpersonen ud af kurs.

Rødhætte bliver spist af ulven, men ender med slå den ihjel til sidst. Hvor mødte du en “ulv” på din vej igennem din forvandling til skuespiller?

- Ulven bor inde i mig. Det er det her med at tænke, at jeg er ikke god nok. Den der stemme i baghovedet, der hele tiden stiller spørgsmålstegn ved, om man er god nok. Den kæmper man imod hele tiden, fortæller Thea Boel Gjerum.

quote Hvis man er alt for bange for livet, så får man kun et halvt liv

Peter Langdal, instruktør, Into The Woods, Glassalen i Tivoli

Stjernespækket musical med en morale
Udover Thea Boel Gjerum skal blandt andet Flemming Enevold, Joachim Knop og Hanne Uldal på scenen, når tæppet går fredag. Og ifølge instruktøren så får publikum udover musik, sang og skuespil også en klassisk eventyrmorale med hjem efter stykkets to akter.

-I bund og grund får man det med hjem, at man ikke skal være så bange for de alle de farer, man møder i livet. Hvis man er alt for bange for livet,  så får man kun et halvt liv. Man skal prøve sine drømme af og gå efter sine længsler, ellers kan man lige så godt lægge sig til at dø, siger Peter Langdal, instruktør på Into The Woods.

Into the Woods kan opleves i Glassalen i Tivoli i København frem til den 17. juni.

Oversigt

    Oversigt