Fynsk øl til Kina: Vestfyen lander storordre

Kontrakt med den store, statsejede kinesiske fødevaregigant Cofco underskrevet under Denmark Open i Odense.

Bryggeriet Vestfyen fra Assens har underskrevet en ordre på  mindst 100 containere specialøl årligt til Kina - svarende til over ti millioner flasker øl, oplyser Vestfyens direktør Poul Mark til Børsen.

Ordren er indgået med  med den kinesiske dagligvarekoncern Cofco.

Med over 20.000 underdistributører er Cofco en mastodont i føde- og drikkevarebranchen.

 - Størrelsen på bryggeriet og kendskab til brandet er ikke afgørende for os. Det handler om kvalitet, og det er Danmark kendt for. Nok så vigtigt har det været for os, at Vestfyen er meget professionelle og er nemme at kommunikere med. Og så er de ikke ude efter hurtig profit, men er enige med os om en langsigtet strategi, siger David Liu, talsmand for Cofco, til Børsen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Udvikling Fyn er direktør Poul Mark fra Vestfyen ikke i tvivl om, hvordan det hele startede:

- A/S Bryggeriet Vestfyen takkede for præcis et år siden ja til Sport Event Fyns invitation til erhvervsarrangement under Yonex Denmark Open. Vi fik besøg af en delegation til rundvisning på bryggeriet, og i den forbindelse opstod der nogle kontakter, som efterfølgende blev udvidet under sammenkomsten ved stævnet. Efter Yonex Denmark Open 2015 er kontakterne blevet plejet og ved fælles hjælp, er der fundet frem til nye kontakter, som resulterede i et større eksportfremstød til Kina, og nu den tredje store aftale. Jeg ser virkelig et kæmpe potentiale i erhvervsdelegationer i forbindelse med større internationale sportsarrangementer, siger han.

Allerede i foråret havde der udkrystalliseret sig en økonomisk værdi på mellem 1 og 1,5 mio. kr. som direkte følge af relationer og aktiviteter, der er kommet i stand under badmintonturneringen, oplyser Udvikling Fyn.

Bl.a. har det lille prisvindende bryggeri Midtfyns Bryghus sendt mere end 60.000 flasker øl til Kina.

I juni sendte Bryggeriet Vestfyen så sin første ordre afsted til Hong Kong med de Frejdahl øl - udviklet af Jim Lyngvild, som de havde præsenteret under Yonex Denmark Open.

Efterfølgende er det blevet til en aftale i Kina med Nordlines i Tianjin - og nu denne gigantkontrakt med Cofco, som omfatter ølmærkerne Willemoes, Støckel og Vestfyens eget klassiske bryg.

Oversigt

    Oversigt