Fynsk politiker sat på plads

Den fynske folketingspolitiker Jan Johansen er kommet i politisk modvind. Mandag lovede han at arbejde for en lovændring på sygedagpenge-området. Men det kommer ikke til at ske, siger en partifælle.

Det var Per Brandt, der på TV 2/FYN fortalte, hvordan han som sygedagpengemodtager bliver ramt af regeringens sparekniv og mister fem et halvt tusind kroner, fordi udbetalingen på de såkaldte søgnehelligdage er sparet væk.

- Så må man skære på nogen af de unødvendige ting som nogen åbenbart mener, at en sygemeldt har, siger Per Brandt.

Det nødråb affødte straks et politisk løfte fra Jan Johansen, socialdemokratisk MF?er fra Fyn.

- Jeg vil prøve at arbejde på, at vi får lavet reglerne om. Det er mennesker, der i forvejen sidder hårdt i det, er mister de her penge, sagde Jan Johansen til TV 2/FYN.

Men endnu før Per Brandt i Horne kunne nå at ånde lettet blev Jan Johansen sat på plads. For den fynske politiker havde nemlig ikke taget sin egen ordfører på området i ed.

- Jan må selv forklare hvorfor han går ud og siger det her. Det må stå for hans egen regning, for jeg ved, at regeringen ikke har nogen planer i den retning nu, siger Leif Lahn Jensen, der er arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne.

250 millioner indbringer besparelsen på landsplan. Penge der blandt andet går til sænkelser af selskabsskatten i stedet.

- Der er ikke sat penge af til en ændring af reglerne i finansloven. Det er det eneste jeg kan sige om den sag, lyder det fra Leif Lahn Jensen.

Jan Johansen vil dog fortsat kæmpe for at besparelserne på sygedagpengeområdet bliver taget af bordet.

- Jeg er ked af at der ikke er penge til det nu. Men jeg vil fortsat slås for at få ændret reglerne, siger Jan Johansen.

Oversigt

    Oversigt