Fynsk stortalent tæt på Le Mans

Nicolaj Møller Madsen fra Søndersø har skrevet ny kontrakt med Audi Sport i Europas største GT3-serie.

Audi har udvalgt den 22-årige Nicolaj Møller Madsen fra Søndersø til at køre Blancpain Sprint Series, som er Europas største GT3-serie. Det sidste skridt på vejen, inden han efter planen kan sætte sig i en Le Mans-bil allerede næste år.
Nicolaj Møller Madsen kørte i 2015 i Audis talentserie Audi TT Cup, og den tyske motorsportsgigant har - som den eneste af seriens 24 kørere - tilbudt ham et sæde i den prestigefyldte GT3-serie af Phoenix Racing, som er Audis mest succesrige GT3 Team.

Se Nicolaj fortælle om sine nye muligheder

- Det er et stort skridt i Nicolajs karriere, og det bliver virkelig spændende at følge ham. Aftalen med Phoenix-teamet sikrer ham det bedst mulige materiel og opbakning fra Audi. Samtidig er valget af løbsserie endnu et stort skridt mod et sæde i Le Mans, udtaler Bo Baltzer Nielsen, der er sportschef i DASU. Nicolaj Møller Madsen har været en del af DASU og Team Danmarks talentprogram siden 2008.

Blancpain Sprint Series består af fem forskellige løb fordelt over sæsonen på kendte europæiske racerbaner som Nürburgring i Tyskland, Hungaroring i Ungarn og Circuit de Catalunya i Spanien. I løbsserien køres et-times løb både lørdag og søndag.

Nicolaj Møller Madsen kan slet ikke vente med at komme i gang til første løb i april.

- Audi har fortalt mig, at de ikke har nogen resultatmæssige krav, men at de vil se, at jeg udvikler mig som kører. Jeg har dog selv en klar målsætning om at ende i top 3 i Silver Cup for kørere under 25 år, fortæller han.

Nicolaj Møller Madsen er den næstmest vindende danske gokartkører, kun overgået af Jan Magnussen, men som racerkører er det ikke nok at kunne køre stærkt. Evnerne til at finde sponsorer og samarbejdspartnere er mindst ligeså vigtig, og Nicolaj har fra starten måttet gøre det hele selv. Han har samlet et erhvervsnetværk med over 120 sponsorer og medlemmer – og med sæsonplanerne på plads, kan jagten på en hovedsponsor nu sættes ind.

- Jeg har kontrakt med Phoenix Racing, støttet af Audi Sport, men jeg skal stadig selv finansiere 50 pct. af mit budget. Bare at få lov til at teste på banerne er rigtig dyrt, men nødvendigt for at kunne præstere. Så lige nu er jeg et stort skridt efter mange af mine konkurrenter, der har fået hovedsponsoren på plads. Så den står på masser af hårdt arbejde forude de næste måneder, forklarer Nicolaj Møller Madsen.

I dag samarbejder han med managementbureauet Oktober KBH, der har samlet et advisory board med en række iværksætterprofiler, der rådgiver den unge racerkører. Det tæller blandt andet Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen, lakridskongen Johan Bülow og en række andre succesfulde danske iværksættere.

- Nicolaj er en knægt med krummer i. Derfor formår han også at samle folk omkring sig. Han VIL køre Le Mans, og det er vi slet ikke i tvivl om, at han kommer til. Derfor er han også rent kommercielt et meget interessant navn, som vi glæder os til at følge, udtaler Lars Seier Christensen.

Første løb er 8 april-10. april på Misano World Circuit Marco Simoncelli i Italien.

 

 

Oversigt

    Oversigt