Fynske gymnasieelever i strejke

Utilfredse gymnasieelever gør klar til demonstration mod gymnasiereformen

Utilfredshed med gymnasiereformen har udløst flere strejker blandt fynske gymnasieelever. Det fortæller Oliver Hjære, gymnasieelev og formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) på Fyn, der netop nu befinder sig på Odense Katedralskole.

- Der er god stemning, og eleverne sidder og lave bannere til at tage med over i Kongens Have, fortæller han.

På Katedralskolen har eleverne været i strejke siden kl. 11.30, og de er ved at forberede sig til at gå over til den store aktion i Kongens Have lige overfor. Derovre har eleverne fra Fyns HF Kursus allerede indfundet sig, og de har ligeledes været i strejke hele dagen.  På Tornbjerg Gymnasium har eleverne også aktioneret, og de vil også tage til Kongens Have, hvor demonstrationen mod gymnasiereformen begynder kl. 15.

Aktionen indebærer, at gymnasieelever fra DGS sætter 900 stole op i Kongens Have for at symbolisere, at der er over 900 elever gymnasiet, der har under 4 i dansk og matematik, og derfor ikke ville have kunnet komme ind, hvis der var et karakterkrav.

Der vil også være to talere. En tidligere elevrådsformand på Odense Katedralskole, Mikkel Skovgaard, og en tidligere formand for LH Fyn og nyvalgt politisk næstformand for LH, Kasper Lindquist.

- Et karakterkrav på 4 i dansk og matematik svarer til at over 900 elever, som nu går og klarer sig godt på gymnasiet, ikke ville have kunnet kommet ind. Det er utrolig mange, som ville have gået glip af deres drømme uddannelse. Jeg synes, at det er en mærkelig tankegang, for uddannelse handler netop ikke om at lukke folk ude, men om at dygtiggøre dem som ønsker det, siger formand for DGS Fyn, Oliver Hjære.  

 

 

Oversigt

    Oversigt