I det fynske folks tjeneste

Fynske Jager tog fusen på verdenstoppen

22-årige Maja Jager fra Broby Bueskytte Klub tager fusen på verdenstoppen og vinder VM i bueskydning efter en hektisk finale.

Bueskytten Maja Jager er verdensmester i bueskydning. I Tyrkiet vandt hun finalen i OL-disciplinen med ganske få millimeter efter omskydning mod kineseren Jing Xu.

Maja Jager havde tidligere i turneringen vist, at hun har de bedste nerver, når de to kombattanter skal i såkaldt "shoot off", hvis stillingen er lige.

Sådan vandt hun finalen. I "shoot off" havde de to skytter hver en pil. Begge ramte en ni'er på pladen, men Maja Jagers pil var et par millimeter tættere på 10 end kineserens.

På samme måde havde hun tidligere i turneringen besejret sidste års OL-guldvinder fra Sydkorea.

- Det er ubeskriveligt for os. Maja er i den her uge gået fra at være et stort talent til at være verdensmester. Vi havde drømt om top-otte, fortæller sportschef Allan B. Grønkjær fra Bueskydning Danmark.

Danmark er vært for det næste VM i bueskydning, som foregår i 2015 og samtidig er kvalifikationsstævne til OL i Rio. Langtidsplanen med de danske bueskytter var, at de skulle toppe ved VM i Danmark og ikke mindst året efter i Rio, men det er gået hurtigere end ventet.

Således vandt kvinderne også bronze for hold tidligere denne søndag.

- Maja har arbejdet utroligt hårdt for det her. Hun flyttede til Sydkorea i marts, hvor hun lærer koreansk og skyder på fuld tid i samarbejde med en koreansk træner, vi har kendt i en årrække, fortsætter sportschefen.

Maja Jagers VM-guld og kvindernes bronze er kommet i bueskydningsdisciplinen recurve, som er den, der også med ved OL. Da Danmarks mænd vandt VM-guld lørdag var det i disciplinen compound, som er en mere teknisk bue, der ikke er med ved OL.