Fynske politikere: Vi skal have det tredje spor, nu!

Der er overvældende flertal blandt de fynske politikere om at arbejde for, at den vestfynske motorvej bliver udvidet med et tredje spor.

Mandag mødtes de fynske borgmestre og folketingspolitikere på Odense Rådhus, hvor det tredje spor på den vestfynske motorvej var på dagsordenen.
Her blev melding til transportminister Hans Christian Schmidt (V): Vi vil have udvidet motorvejen på Vestfyn, nu! 

quote Vi skal have det tredje spor syd om Odense til Nørre Aaby. Det er det, der er brug for. Det skal være løsningen. Se så at komme i gang med finansieringen.

Anker Boye, Borgmester, Odense Kommune, Socialdemokratiet

Med til mødet var blandt andre Odenses borgmester, Anker Boye (S), og ifølge ham var der bred enighed blandt de fynske politikere

- Vi skal have det tredje spor syd om Odense til Nørre Aaby. Det er det, der er brug for. Det skal være løsningen. Se så at komme i gang med finansieringen, lød opfordringen fra Anker Boye efter mandagens møde på Odense Rådhus.

Også hos venstres fynske folketingsmedlem, Jane Heitmann var prioritering klar.

- E20 har den højeste prioritet. Der er mange infrastruktur projekter, der også er vigtige, men det tredje spor på E20, det er vi enige om, at det er førsteprioritet, siger Jane Heitmann. 

Mødet mandag kommer i kølvandet på TV 2/FYNs fokus på trængslen på den fynske motorvej, hvor antallet af ulykker er steget med 57 procent siden 2011. Hver dag kører der  cirka 20.000 flere biler over Fyn, end der gjorde i 2005.  

 

Det var kun Enhedslisten, der ikke kunne skrive under på den fælles udmelding til trafikministeren. Den massive enighed er nyt i fynsk trafikpolitik. 

I sommers blev de fynske politikere kritiseret af Dansk industri for ikke at være gode nok til at stå skulder ved skulder, når det kom til at få udvidet den fynske motorvej.

quote Jeg er altså nervøs for, at ambulancerne får sværere ved at komme frem

Trine Bramsen, MF, Socialdemokraterne om kørsel i nødsporet på E20 

Uenighed om kørsel i nødsporet
Men selvom de fynske politikere i langt overvejende grad mandag var enige om, at E20 på Vestfyn skal udvides med et ekstra spor, så var der dog uenighed om, hvorvidt nødsporet på Vestfyn skulle inddrages til at aflaste trafikken midlertidigt, som transportministeren foreslog i sidste uge.

quote Vi står med akutte problemer med trafikken på Vestfyn, og derfor er jeg ikke afvisende overfor at se på, om vi kan bruge nødsporet i myldretiden

Jane Heitmann, MF, Venstre om kørsel i nødsporet på E20 

Folketingsmedlemmet Trine Bramsen (S) mener ikke, at billisterne skal køre i nødsporet.

- Vi er en stor del, der bestemt ikke mener, at det er løsningen. Det er jo bare at parkere beslutningen om at udvide den fynske motorvej, siger Trine Bramsen og uddyber:

- Det er at spise os af med en nødløsning. Jeg er altså nervøs for, at det kommer til at betyde, at ambulancerne får sværere ved at komme frem, når der sker ulykker på motorvejen. 

Hos Venstre ser man dog anderledes på brugen af nødsporet, indtil der er fundet midler til et tredje spor.

- Vi står med akutte problemer med trafikken på Vestfyn, og derfor er jeg ikke afvisende overfor at se på, om vi kan bruge nødsporet i myldretiden, indtil vi har fundet midlerne til at finansiere det tredje spor, siger Jane Heitmann.

Oversigt

    Oversigt