I det fynske folks tjeneste

Fynske stofmisbrugere får hjælp til et stoffrit liv

Der er netop afsat halvanden million kroner til de fynske stofmisbrugere. Pengene skal bruges til selvhjælsgrupper, hvis formål er at hjælpe tidligere misbrugere med at forblive stoffri.

Pengene fra Social-, børne- og integrationsministeriet er en del af stofmisbrugspakken fra 2012, og de skal gå til oprettelsen af selvhjælpsgrupper.

Projektet kaldes "SMART Recovery selvhjælpsgrupper for stofmisbrugere - Et samarbejdsprojekt mellem Medmisbrug.dk og Faaborg-Midtfyn Kommune". Pengene skal gå til oprettelsen af 5-6 selvhjælpsgrupper i Faaborg, som skal hjælpe stofmisbrugerne med at fastholde stoffrihed blandt andet via refleksion over egen livssituation, opbygning af meningsfulde sociale relationer samt interessante fritidsaktiviteter.

-Stofmisbrugere, der succesfuldt har afsluttet en misbrugsbehandling får ofte tilbagefald efter endt behandling. Jeg er derfor glad for at støtte projektet med økonomiske midler til selvhjælpegrupper, da international forskning har vist, at det ved hjælp af anvendelse af SMART Recovery konceptet er muligt at støtte brugerne til at fastholde deres stoffrihed i en længere periode. Man ved også, at jo længere tid, man forbliver stoffri efter behandling, jo større er chancen også for at opnå varig stoffrihed, siger Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF).

Det forventes, at halvdelen af samtlige deltagere i projekterne opnår stoffrihed i projektperioden, der løber fra 2013-1016.