Fynske teenagere er vilde med jazz

Som noget helt nyt afholder Syddansk Musikkonservatorium Jazz camp for unge mellem 12 og 19 år. Tilslutningen er overvældende.

Unge, fynske musiktalenter fravælger gladeligt feriens afslapning til fordel for Jazz camp. Også selvom det betyder tre dage uden sofa, mobil og tv-serier.

-Jeg syntes, at det ville være spændende at komme ind og møde nogle andre mennesker, som også interesserer sig for jazzmusik. For der hvor jeg kommer fra, er det ikke så stort et hit, siger Julius Junager, Saxofonist, Strib.

quote Jazz er jo ikke kun for gamle mennesker. Det kan også godt være for unge. Selve de nyfødte.

Peter Pham, Pianist, Middelfart

I uge 42 mødes unge jazzinteresserede i alderen 12-19 år på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. 

De unge håbefulde musikere vil modtage undervisning af fem af Fyns dygtigste musikere, blandt andet Michael Salling og  Anders Mogensen.

Anders Mogensen, Dansk Jazzmusikerforenings formand og Docent ved Syddansk Musikkonservatoriumer, er initiativtager til campen. 

"I disse år er der et kæmpe fokus på at spille jazz, især for unge mennesker. Vi har haft som succeskriterie at nå 25-30 unge håbefulde musikere, men vi har fået næsten 40 ansøgere. Det er helt fantastisk," siger Anders Mogensen.

Han fortsætter: "Jeg er glad for at konservatoriet kan være vært for denne event, som jeg håber bliver en tilbagevenden begivenhed. Det er af den største vigtighed, at konservatoriet hele tiden er i synk med de unge, og den aldersgruppe, som vi håber at se som kommende studerende.”

Den unge bassist Amalie Brinch Nielsen siger det kort og godt.

- Jeg synes bare, at jazz er noget fedt noget.

Campen er arrangeret af Dansk Jazzmusikerforening, og er sin første af slagsen. 

Oversigt

    Oversigt