I det fynske folks tjeneste

Fynske valgvideoer flopper

Internettet er en vigtig politisk kampplads for mange kandidater til kommunalvalget. Men kun få fynske kandidater sælger sig selv med en god video.

01:55

1 af 3

Tre unge liberale kandidater fra Odense er blandt de fynske kandidater, der forsøger at sælge sig selv med en video på Youtube.

- Det er vigtigt at finde den bane de unge er på, hvis vi vil have dem aktiveret til valget. De traditionelle metoder som f.eks. et læserbrev i en avis batter nok ikke meget i den sammenhæng, siger Kim Gaarsdal, der stiller op for Liberal Alliance i Odense ved kommunalvalget 19. november.

Valgvideoen fra Liberal Alliance er blevet set lidt over 800 gange, og er dermed en af de mest sete fynske valgvideoer. De fleste kandidatvideoer har ganske få hits.

- Hvis en video skal have mange seer og gå viralt ved at blive spredt på nettet, skal den enten være meget provokorende eller meget underholdende, og det er der ingen af disse videoer, der er, siger Filip Wallberg, der journalistisk lektor på SDU og ekspert i sociale medier.

Men hvis kandidaterne forstår at lave en video på nettets betingelser, kan det gøre en afgørende forskel i valgkampen.

- En god kandidatvideo kan have et enormt potensiale. Hvis den er god og skaber opmærksomhed, så vil den blive delt på både Youtube, Facebook og via mails, og det vil skabe stor opmærksomhed om kandidaten, siger Filip Wallberg.

De fleste kandidater fortæller detaljeret om deres politik eller om deres dejlige kommune, men der er også enkelte med potentiale.

- Der er en video, hvor en kandidat tæsker en vælger. Den er sjov, og hvis politikeren havde dyrket den vinkel mere, kunne videoen være gået viralt og skabt opmærksomhed om hans politik, siger Filip Wallberg.