I det fynske folks tjeneste

Gå i digterens fodspor

Odense er fuld af steder, som har haft betydning for H.C. Andersen. Men det kan være svært for turisterne at finde frem til dem. Men en ny rute med lyd og markeringer skal nu lede turisterne på vej.

Nu bliver det snart muligt at gå i digterns fodspor - en ny rute er på vej til Odense.

Odense Bys Museer har netop modtaget en støtte på 450.000 kroner fra Region Syddanmarks kulturpulje, og pengene skal bruges til et stort projekt med titlen "I H.C. Andersens fodspor".

På den nye digter-rute bliver indlagt lydprogrammer og fysiske markeringer, så man kan finde vej til de lokaliteter, der havde betydning for H.C. Andersens barndom.

- Odense er fyldt med autentiske lokaliteter, som har haft betydning for H.C. Andersen som dreng. I Odenses centrum ligger 13 af de væsentligste af disse, men kun få turister er i stand til at finde lokaliteterne. Gennem projektet "I H.C. Andersens fodspor" vil den interesserede Andersen-turist ikke blot opleve Odense som en by med et H.C. Andersen museum, men at hele Odense er H.C. Andersens by, siger formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Det er både internationale turister, borgere på Fyn, turisterhvervet og kulturaktører, der er målgruppen for den nye rute, og museet mener, at Odense og regionen med ruten vil blive mere attraktiv for udenlandske turister.

Der er tre grene i det nye projekt:

1. Fysisk markering i form af H.C. Andersens fodspor, der vil binde de 13 lokaliteter sammen - en rute på ca. 2,4 km.

2. Informationsmateriale på ni sprog.

3. Digitale apps, der kan downloades til blandt andet mobiltelefoner og iPads.

Projektet igangsættes efter nytår og forventes at stå klar til brug fra 1. juni næste år - budgettet lyder på 1,2 millioner kroner.