Gå på det Kongelige Teater i Odense - det er da nemt!

Teater Momentum i Odense har givet sig selv århundredets udfordring: I denne sæson vil de præsentere samme program som Det Kongelige Teater.

Nu behøver fynboere ikke rejse over Storebælt for at opleve skuespil-repertoiret på Det Kongelige Teater i København.

Dette års kunstneriske leder på Teater Momentum i Odense, Henrik Grimbäck, har valgt at opsætte  alle de skuespil, som Det Kongelige Teater i København har på programmet. Dermed er Teater Momentum for en stund omdøbt til Det Ny Kgl. Teater.

  Med sig har han et ensemble på 4 skuespillere. Det lille hold kaster sig nu ud i en sæson, der kommer til at skille sig markant ud fra normalen. De skal lege med den store fætter i København - og producere langt mere end vanligt.

Men det skal nok gå godt, mener kunstnerisk leder Henrik Grimbäck:

- Der kan ikke rigtigt gå noget galt.  Selvfølgelig kan vi alle miste vores job, hvis vi virkelig går i krig med Det Kongelige Teater, men jeg synes ikke, at vi vi har noget at tabe

 

quote - Der kan ikke rigtigt gå noget galt.  Selvfølgelig kan vi alle miste vores job, hvis vi virkelig går i krig med Det Kongelige Teater, men jeg synes ikke, at vi vi har noget at tabe.

Henrik Grimbäck, Kunstnerisk leder

 

Store ambitioner på trods af ulige vilkår

Ambitionerne fejler ikke noget hos den svenske instruktør, men de praktiske vilkår er ikke ligefrem de samme.

Bare for at nævne et par uligheder: Det Kongelige Teater har ca. 120 mennesker tilknyttet skuespilhuset. Teater Momentum har i alt 15, når det går højest. 

Det Kongelige Teater har 11 skuespillere på scenen i Ødipus og Antigone. Teater Momentum har fire.

Der er 21 premierer på repertoiret på Det Kongelige Teater i år. Plus det løse som koncerter, saloner, oplæsninger og lignende.  Teater Momentum plejer at have tre egenproduktioner, men har denne sæson valgt at gå amok med 16 forestillinger plus en række mindre begivenheder.

Der er plads til 650 tilskuere på den store scene i Skuespilhuset, hvor Ødipus og Antigone spiller. På Teater Momentum er der plads til 133.

Men alt dette ser Teater Momentum ikke som noget problem. Tværtimod.  Kunstnerisk leder og instruktør Henrik Krumbäck siger:

- Vores fordel er, at man kan komme helt tæt på. Publikum kommer tæt på skuespillerne og ser dem forandres gennem sæsonen. Det er et af vores helt store våben.

 

Travlhed i Odense

Der er dog en stor udfordring ved at at skulle lave så mange forestillinger, fortæller skuespiller Niklas Søderberg Sundstrøm:

- Vi skal lave 16 opsætninger på så kort tid, og vi skal hele tiden skal leve op til det, som de laver ovre i København. Så det er nok tiden, der er den største udfordring .

Du kan se meget mere i vores udsendelse klokken 19.30.

 

Spilletider

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt