Gadesjakket lukker

Det odenseanske teater Gadesjakket lukker og slukker med øjeblikkelig virkning. Odense Kommunes Kultur- og Socialudvalg besluttede tirsdag at afvise teatrets saneringsplan. Teatrets økonomiske krise gør derfor, at Gadesjakket ikke ser andre muligheder end at dreje nøglen om.

-

Det odenseanske teater Gadesjakket lukker og slukker med øjeblikkelig virkning. Odense Kommunes Kultur- og Socialudvalg besluttede tirsdag at afvise teatrets saneringsplan og ansøgning på 1,2 millioner kroner.

- Ud fra en samlet vurdering af teatrets ansøgning, må vi desværre konstatere, at der er knyttet så store usikkerhedsmomenter til den fremlagte plan, at vi ikke har kunnet imødekomme ansøgningen, siger rådmand Jørgen Lund.

Teatrets økonomiske krise gør derfor, at Gadesjakket ikke ser andre muligheder end at dreje nøglen om.

- Vi er rystede over, at det kan lade sig gøre at vende en sund økonomi til et stort underskud på bare 6 måneder. Bestyrelsen er dybt berørte og meget kede af, at vi nu er bragt i den situation, hvor vi må lukke teatret, lyder det i en pressemeddelse fra Gadesjakket.

Den pludselige økonomiske krise er opstået gennem det sidste halve år, hvor administrationen ikke har været ressourcemæssigt gearet til de omfattende opgaver, der har været.

I januar bliver bestyrelsen bekendt med den økonomiske situation. En måned senere bliver problemet forelagt Odense Kommune, hvor Kultur- og Socialudvalget behandler og afviser en handlingsplan, Gadesjakket selv har lavet. Den 27. februar vælger ledelsen at standse al aktivitet og tilbageholde lønnen.

Gadesjakket har eksisteret siden 1976 og har markeret sig med en række forestillinger, der tit har skabt debat.

Oversigt

    Oversigt