Gammel kælder giver byggeri problemer

Bor du i Middelfart omkring Østergade, så skal du nok forberede dig på en del larm i den kommende tid. En gammel kælder på en noget ustabil undergrund volder nemlig et kæmpe byggeri problemer.

Byggeriet af Nytorv, som er det nye bycenter og rådhus i Middelfart, vil larme ekstra meget i den kommende tid. 

Det er i forbindelse med nedrivningen af det gamle jobcenter, at entreprenøren 5E BYG er stødt på dét, de kalder for en udfordring.

- Den gamle kælder under Østergade 9 har voldt os lidt udfordringer i forbindelse med nedrivningen. Undergrunden omkring den gamle bygning er særdeles ustabil, så vi kan ikke bare grave kælderen op, uden risiko for naboejendommene.

-Nu borer vi i stedet sekantvægge ned ind mod naboen, som stabiliserer undergrunden. På den måde, vi kan fjerne kælderen sikkert. Desværre, så vil boringerne uden tvivl både larme og give mindre vibrationer på og omkring byggepladsen og det beklager vi, siger byggeleder Sune Thøger Hansen.

Byggelederen har torsdag sendt et varslingsbrev til naboerne vest for byggepladsen, som vil mærke mest til anlægsarbejdet.

Anlægsarbejdet starter mandag den 23. november og entreprenøren forventer at være færdig først i februar 2016.

Det nye bycenter kommer til at bestå af 40 boliger, af ca. 3.300 m2 butiksarealer og så et nyt rådhus, som skal have plads til 350 medarbejdere.
Rådhuset bliver et ‘byens hus’ med lokaler i stueplan, som foreninger og andre kan bruge til lokale arrangementer for byens borgere.

 

Oversigt

    Oversigt