I det fynske folks tjeneste

Genbrugspladsen i Bogense på CNN

Millioner af tv-seere fra hele verden fik torsdag et indblik i affaldsindsamling på genbrugspladsen i Bogense og byens nye varmeværk.

Det nye varmeværk i Bogense laver varme af byens haveaffald og flis til en særdeles billig pris. Sammenlignet med andre varmeværker kan ovnen i forsyningsselskabets nye anlæg producere op til 30 procent mere varme, og det betyder, at de 6000 husstande i Bogense i dag er dem der får den billigste fjernvarme i landet.

Den nye teknologi er udviklet af virksomheden Dall Energi fra Hørsholm, og torsdag blev den nye teknologi vist frem i et længere indslag på CNN med den nye varmeovn og genbrugspladsen i Bogense som eksempel.

- Det betyder utrolig meget for vores virksomhed. Allerede få minutter efter indslaget havde været vist, fik jeg de første mails fra fjernøsten fra mulige kunder, som ville vide mere om vores anlæg, fortæller Jens Dall Bentzen fra Dall Energi.

Det har dog langt fra været problemfrit at få det nye anlæg i Bogense til at fungere. Anlægget er designet og udviklet af Dall Energi, men bygget af et andet firma, som i følge Dall Energi ikke har fulgt alle retningslinjer. Det har betydet, at varmeværket er blevet forsinket og at det først nu virker efter hensigten.

Varmeværket i Bogense var det første, som Dall Energi leverede, men i dag er der lignende anlæg i både Sønderborg og USA.

Indslaget på CNN var en del af serie, som tv-stationen kører om nye energibesparende teknologier.

Se indslaget fra CNN her:

Læs mere Dall Energi