Ghita Nørby på fynsk visit

Skuespillerinden Ghita Nørby besøger i disse dage Fyn for at promovere sin nye film, Nøgle Hus Spejl.

Ghita Nørby er i dag på besøg på Fyn.  I samarbejde med Odense Filmfestival rejser hun sammen med filminstruktør Michael Noer rundt til flere fynske byer og præsenterer deres fælles film, Nøgle Hus Spejl.

Arrangementet er en del af projektet Film for alle – filmen tager ordet, der er et samarbejde mellem Kulturregion Fyn og tovholder Odense International Film Festival. 

I går eftermiddags besøgte de to Cafébiografen i Odense, hvor de viste filmen frem for publikum,  og derefter mødte Ghita Nørby og Michael Noer publikum for at gå i dialog om filmens store temaer: Alderdom, sygdom, kærlighed og ikke mindst demens.

- Det er simpelthen så stor en oplevelse. Og det er derfor, man laver sådan en film, som Michael Noer, det er, så vi kan komme ud og se på hinanden og snakke med hinanden om det, siger Ghita Nørby.

- Der er jo hverken biljagter eller mord eller noget, men det handler om noget helt andet.

Til gengæld er der kærlighed?

- Ja, det er der. Og det handler det om. Det er en kærlighedshistorie. Og så handler det om fordomme og alder. Men alle aldre, for der er børnebørn, der er døtre og der er svigerbørn. Der er hele vejen rundt.

Og temaerne, der er i filmen, de gælder jo lige så meget for en teenager som for en 80-årig? 

- Ja. Det er sandt. Alle generationer kan se den med stort udbytte, siger Ghita Nørby.

I dag besøger Ghita Nørby og Michael Noer sammen Glamsbjerg og Svendborg for sammen med publikum at tale om filmens vigtige temaer, blandt andet demens.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt