Glæde ved Svendborg færgeleje

I dag trådte det såkaldte landevejsprincip i kraft. Det skal ligestille de danske øer med fastlandet, når det gælder transport.

Trompeten truttede ved M/F Ærøskøbings ankomst til færgelejet i Svendborg denne morgen. I dag starter den første periode med billigere færgebilletter til de danske øer. 

- Det er noget, vi har kæmpet for i rigtig lang tid, at få de samme priser for at komme til øerne, som for at køre på landevejene, siger Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen. 

Fra i dag og frem til den 13. november vil en returbillet koste 78 kroner for en voksen, hvor en tilsvarende kostede 205 kroner før. Rabatten er trådt i kraft på grund af det såkaldte landevejsprincip, der indebærer, at det skal koste det samme at sejle med færge som at køre en tilsvarende strækning i bil på landevejen. 

Gang i væksten 

Ærøs turist- og erhvervschef, Carl Jørgen Heide, er overbevist om, at folketinget vil tage det næste skrift, når de ser, hvilken betydning priserne har for øerne og gøre rabatperioden helårlig. 

- Jeg tror aldrig nogensinde, at man en mandag i august har haft fjorten udsolgte afgange til Ærø. Jeg tror, det er det signal, der nu bliver sendt til hele Danmark, at det som politikerne nu har gennemført, nemlig landevejsprincippet, vil give en vækst på de danske øer, også på Ærø, siger Carl Jørgen Heide. 

Begejstring blandt færgepassagerer 

Tim Mølgaard Jensen havde taget turen til færgelejet på cykel sammen med kæresten. De havde hørt om de billige billetter, og så var det bare med at komme afsted til den sydfynske ø. 

- Først da jeg hørte det, så troede jeg ikke mine egne ører, for det lød næsten for godt til at være sandt, siger Tim Mølgaard Jensen om priserne.  

I vinterperioden vil priserne igen blive de samme som før. Først til foråret vil rabatterne så træde i kræft igen. Ærøs borgmester vil forsat kæmpe for billige billetter.

- Vi har forsat det mål at få landevejsprincippet hele året. 

Oversigt

    Oversigt