- Godt vi ikke har bygget endnu: Viva åbner tidligst 2020

Ejerne bag kommende storcenter er glade for, de ikke har begyndt byggeri på grund af store trafikale problemer i Odense Centrum.

Citycentret VIVA skal opføres på den gamle slagterigrund i Odense centrum, men det helt store spørgsmål er hvornår, og om det overhovedet kommer til at ske.

Efter planen bliver VIVA omkring 45.000 kvadratmeter, og det bliver dermed Danmarks største Citycenter.

Det er Steen & Strøm Danmark, står bag planerne. Steen og Strøm er Skandinaviens største ejer af shoppingcentre med i alt 21 af slagsen.

VIVA skulle have stået færdigt i 2015, men projektet er blevet udskudt gentagne gange.

Det bedste bud er nu, at VIVA åbner, når det omfattende arbejde med at anlægge letbanen er slut, og trafikken igen kan køre normalt i området.

Kan åbne i 2020

Karen Nielsen, der er Udviklingsdirektør, Steen & Strøm Danmark, deltog tirsdag i en konference i Odense om byudviklingen i centrum. Her skulle hun blandt andet svare på, hvorfor VIVA er forsinket.

- Timing er enormt afgørende. Når jeg ser på de ombygningsarbejder, der er i infrastrukturen i og omkring Odense, og særligt Vestre Stationsvej, så er der lige før, at jeg bliver glad for, at vi ikke åbnede som planlagt, siger Udviklingsdirektør Karen Nielsen fra Steen & Strøm Danmark.

Hun mener, at det ville have været meget svært for VIVA at ligge i fire år i det byggerod, som letbanearbejder medfører.

-  Den rigtige timing er, som vi ser det lige nu, at VIVA åbner i 2020, når infrastrukturen i Odense er på plads, siger Karen Nielsen.

 

 

Oversigt

    Oversigt