GOG tabte til KIF Kolding

Det er lang tid siden, at GOG har været med i toppen af dansk håndbold, men lørdag viste GOG lovende takter.

GOG og KIF Kolding - som i dag hedder KIF Kolding København - har spillet mange store kampe i historien. Lørdag blev håndboldklassikeren vakt til live igen med en seværdig og spændende kamp i Gudme.

KIF Kolding København vandt topkampen i herrernes liga med 27-22, men oprykkerne fra GOG, som gik konkurs i 2010, havde stor ære af kampen og kunne have fået noget mere ud af den.

Det var jævnbyrdigt i kampens indledning, men KIF Kolding København bragte sig alligevel foran med et par mål i midten af første halvleg. Især playmaker Bo Spellerberg sprudlede for udeholdet.

GOG kom dog godt tilbage i slutningen af første halvleg, hvor KIF Kolding mislykkedes med flere indspil til stregen. I stedet udnyttede fynboerne en række kontrastød.

Derfor var KIF Kolding kun foran med 13-12 ved pausen, og man fik fornemmelsen af, at GOG sagtens kunne skabe en overraskelse.

Lars Jørgensen og Joachim Boldsen tog godt fra i Kolding-forsvaret, men det var alligevel ikke helt nok til at tæmme en yderst energisk GOG-offensiv.

Holdene fulgtes ad i det meste af anden halvleg, inden KIF Kolding trak en smule fra og kom foran 20-18 efter 42 minutter.

Kolding-keeper Kasper Hvidt reddede flere store GOG-chancer i den periode. Og det blev afgørende for kampen.

For GOG kunne sagtens have scoret nok mål til at tage føringen, men målene udeblev. Heller ikke KIF Kolding kunne få bolden i kassen, før Albert Rocas scorede til 21-18 efter omkring otte målløse minutter.

Og så gik det pludselig stærkt. Det blev derefter også til en føring på 23-18, inden GOG omsider fik reduceret.

Men der var løbet kørt for GOG, og KIF Kolding havde ingen problemer med at sikre sejren i slutminutterne, da Kasper Hvidt blev ved med at agere levende mur i målet.

KIF Kolding København har nu 12 point efter seks sejre i lige så mange kampe. Det er det samme antal point som førerholdet Skjern. GOG har otte point på tredjepladsen.