Grå weekend forude

En grå, kedelig og småvåd weekend er i vente. De største chancer for sol er lørdag, siger DMI.

Den første forårsweekend bliver særdeles trist og grå med en blanding af småregn og mange skyer, lyder det fra DMI.

- Det bliver ikke helt så varmt, som vi har haft det de sidste par dage. Vi kommer til at ligge på under 10 graders varme, og der er skyer og noget småregn indimellem, siger Henning Gisselø, DMI's vagthavende meteorolog.

- Det bliver en lidt grå, lidt kedelig og lidt småvåd weekend. Det sværeste er i virkeligheden at finde ud af, hvornår der kommer lidt sol og hvor, siger han.

Meteorologen deler landet op i tre dele fredag: Vestjylland får skyer og småregn det meste af dagen, den østlige del af Sjælland og Bornholm får skyer først på dagen og derefter småregn. Østjylland, Fyn og Vestsjælland kan se frem til en smule mildere vejr i morgentimerne.

- Der kan komme noget sol i løbet af formiddagen, men om eftermiddagen er det mere skyet og med risiko for regn.

Udsigten til et par solstråler i weekenden vil være størst på lørdag, mener meteorologen.

- Hvis man nu skal ud og lave nogen udendørs aktiviteter, så ser det ud som om, de største solchancer bliver om lørdagen, hvor især den østlige del af landet kan få lidt solskin. Men det bliver nok ikke hele dagen og ikke i de store mængder, lyder DMI's prognose.

Søndag bliver generelt trist med mange skyer og småregn.

Weekendens temperaturer kommer til at ligge på fire til otte grader i dagtimerne og over de nul grader om natten.

- Vi holder temperaturen lige over frysepunktet, der hvor det bliver koldest om natten. Det ser ikke ud som om, vi skal have nattefrost, siger Henning Gisselø.

Oversigt

    Oversigt