Gratis togrejse på Svendborgbanen i januar

Problemerne på togstrækningen Odense-Svendborg har været så alvorlige, at DSB nu erkender, at virksomheden må til lommerne for at vinde kunderne tilbage. Hele januar måned kan passagerer derfor køre gratis på Svendborgbanen.

-

Problemerne på togstrækningen Odense-Svendborg har været så alvorlige, at DSB nu erkender, at virksomheden må til lommerne for at vinde kunderne tilbage. Hele januar måned kan passagerer derfor køre gratis på Svendborgbanen.


DSB håber at kunne vinde de mistede kunder tilbage

\"Det er frygtelig ærgeligt, at vore kunder har haft så mange dårlige oplevelser med trafikken. Vi er godt klar over, at problemerne ikke løses med gratiskørsel. Det afgørende er naturligvis, at vores tog kører, som de skal, og vi regner nu med at være over den værste hurdle\", siger DSBs salgsdirektør Bjørn Wahlsten.

Mistet en tredjedel af kunderne
De mange aflysninger og forsinkelser, som driften på Svendborgbanen har været præget af, siden moderniseringen af banen sluttede den 15. september, har haft store konsekvenser for DSB. En tredjedel af kunderne er forsvundet fra togsæderne.

Med gratisrejser i en måned giver DSB de nuværende kunder et \"plaster på såret\", men på denne måde henvender DSB sig også til den gruppe af kunder, der på grund af problemerne er stået af toget. Målet er at hente dem tilbage, når trafikken igen er stabil.

Bytogene på banen i december
De såkaldte Bytog mellem Odense og Svendborg, der blev pillet ud af køreplanen i september, kommer først på banen igen fra den 15. december. Disse tog stopper kun enkelte steder på strækningen mellem Fyns to største byer.

Gratisordningen i januar omfatter kun tog på Svendborgbanen, så der skal købes billetter til de tilsluttende tog eller busser.

LINK

Se DSB\'s hjemmeside om Svendborgbanen

Koster en million
DSB regner med, at ordningen med gratis tog kommer til at koste en million kroner i mistede billetindtægter. Men hvis det lykkes at få en væsentlig del af de frafaldne passagerer tilbage som faste kunder, vil pengene snart være tjent ind igen.

På DSBs hjemmeside om Svendborgbanen vil man i fremtiden kunne følge, hvordan det går banen fra uge til uge. Det gælder både en oversigt over, hvor mange tog der kører til tiden, og hvor mange af togene i køreplanen, der bliver kørt uden aflysninger.

 

Oversigt

    Oversigt