Grossmann: Bander skal gøres utiltrækkende

Byrådsmedlem for Venstre i Odense og politimand med erfaring fra arbejde i Vollsmose, Mark Grossmann, har flere forslag til, hvordan man hindrer banders hvervning af unge.

Mark Grossmann mener blandt andet, at det skal gøres tydeligt, hvor negativt, det er, at være medlem af en bande.

Banderne kan lokke de unge ved at vise guldsmykker og en relativt høj indkomst, blandt andet fordi de udover indtægten fra kriminalitet får ydelser fra det offentlige.

- Tag ydelserne fra det offentlige fra dem, så de unge kan se, at det ikke betaler sig at være medlem af en bande.  Hverken du eller jeg skal være med til at betale deres ekstraindtægt. Der er en indtægt fra kriminalitet og ydelser fra det offentlige. De to ting skal simpelthen ikke hænge sammen, siger Mark Grossmann.

Han mener desuden, at kriminalforsorgen skal betydeligt mere på banen overfor bandemedlemmer, der allerede er inde i deres system.

Mange gange bliver de efter endt afsoning sendt ud til ingenting. I nogle tilfælde har de ikke noget sted at bo, så deres eneste mulighed er, at vende tilbage til banderne.

Endelig skal kommunens forebyggende indsats igang meget tidligere end i dag.

- Når man ser par, der allerede er kendt i det sociale system gennem mange år, begynde at finde sammen, skal man gribe ind. For man ved, at hvis de her to får børn, så giver det problemer.  Så kommer den sociale arv, siger Mark Grossmann.

Se interview med ham herunder:

 

Grossmann: Bander skal gøres utiltrækkende

 

Hele TV 2/FYNs pakke om bandeproblemet

 

Oversigt

    Oversigt