Guldtuben: Rasmus er Danmarks bedste youtuber!

Lørdag aften blev de største YouTube-stjerner herhjemme kåret. Og Rasmus Brohave fra Svendborg blev årets youtuber.

De er unge, digitale og Danmarks bedste i at lægge videoer på YouTube. 

Ni unge talenter modtog lørdag aften priser til award-showet Guldtuben, der blev afholdt i København. 

Siden 15. juli har danskere stemt på deresfavorit-youtubere, og nu er vinderne kåret. 

 

Her er vinderne:

Flere priser til samme person

Blandt de unge talenter er 18-årige Rasmus Brohave, som lørdag blev kåret som årets youtuber og samtidig vandt prisen for bedste serie.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hans videoer er blevet vist mere end 23 millioner gange på YouTube, over 179.000 følger hans YouTube-kanal, og han lever i dag af at lave YouTube-videoer.

 

De unge youtubere underholder med alt lige fra mode og sange til spil og hverdagssnak på deres kanaler.

For sin video om hvordan man bliver den perfekte kæreste, vandt 19-årige Alexander Husum både prisen som 'Årets collab' og 'Årets klip'. Den unge youtuber har knap 147.000 abonnenter på sin kanal, og hans videoer er afspillet mere end 28 millioner gange.

Børn spejler sig i det 'ægte'

Ifølge Jacob Holst Mouritzen, der er områdedirektør for kommunikation i reklamebureauet Mindshare og ekspert i unge menneskers brug af sociale medier, er der en forklaring på, hvorfor Youtube hitter så meget hos den unge generation. 

- Det handler meget om at være ægte. Børn og unge vil meget hellere spejle sig i nogen, de kan identificere sig med. Det kan de med youtuberne, som inviterer deres fans helt ind i stuerne – og viser deres mest personlige side af sig selv. De vender kameraet mod sig selv og deler stort og småt med deres loyale følgere, lød det fra Jacob Holst Mouritzen inden lørdagens Guldtuben-show.

Oversigt

    Oversigt