Gymnasie-demo: 900 tomme stole i Kongens Have

De fynske gymnasieelever viste i dag deres utilfredshed med den nye gymnasiereform. Det gjorde de med strejker og 900 tomme stole i Kongens Have i Odense.

Utilfredshed med gymnasiereformen, der blandt andet vil indføre karakterkrav på 4 i dansk og matematik for at komme i gymnasiet, har i dag udløst flere strejker blandt fynske gymnasieelever.

I Kongens Have i Odense er der fredag eftermiddag arrangeret en demonstration, hvor Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) har sat 900 stole op.

Det har de gjort for at symbolisere, at der er over 900 elever i de fynske gymnasier, der har under 4 i dansk og matematik, og derfor ikke var kommet ind, hvis der var det karakterkrav, som regeringen lægger op til.

- Jeg synes det er vigtigt, at især elever, der er pårørt af det, viser, at vi er utilfredse med den gymnasiereform, der lige nu er i gang med at blive forhandlet. Det er jo er et fuldstændig vanvittigt krav, at man skal have 4, fordi at det afskærer rigtig mange, især dem der kommer fra arbejderfamilier og forældre, der ikke er så højt uddannet, så de ikke kan få hjælp til lektierne derhjemme, siger Sebastian Nielsen, der er gymnasieelev på HF VUC Odense.

Demonstrationen er arrangeret af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Også for formand for DGS Fyn, Oliver Hjære, er det vigtigt at vise regeringen, at gymnasieeleverne er imod reformen, som de mener rammer skævt.

- 50 procent af de børn, der kommer fra ufaglærte hjem, vil blive ramt af det her karakterkrav. Og især vil indvandrerbørn også blive ramt af det, og vi synes netop at det er vigtigt, at gymnasiet åbner muligheder og ikke lukker dem, siger  Oliver Hjære.

Desværre for arrangørerne ser det massive regnvejr ud til at lægge en dæmper på engagementet for de demonstrerende gymnasieelever.

- Jeg tror bestemt ikke, det er fordi, de er ligeglade. Jeg tror blandt andet, det er på grund af regnen, men også fordi flere gymnasier har fredags-café i dag, og nogle har også gallafest i aften. At flere gymnasier også strejker og demonstrerer viser jo netop, at de er interesserede i uddannelsespolitik, siger Oliver Hjære.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt