Gymnastiksøskende: Drømmen går i opfyldelse

Sydfynske søskende kommer verden rundt med gymnastisk verdensturne.

DGI's 11. verdenshold indledte fredag aften i Svendborg deres danske take off-turne inden verdensturneen, der efter et besøg i Tyskland blandt andet vil føre dem til Tanzania, Australien, Kina og Cuba. Og for de sydfynske Refshauge Kristiansen-søskende bliver det noget helt særligt. De skal nemlig af sted på turen sammen.

- Vi har en kæmpe fordel i forhold til de andre gymnasiaster, fordi vi har hinanden med på turen. Alle kommer nok på et tidspunkt til at savne mor og far og søskende derhjemme, hvor vi har hinanden med og kan bruge hinanden. Vi har godt nok en søster derhjemme, som også vil blive savnet, men det er altid rart, at man har nogen, der kender en langt tilbage, fortæller storesøster Maja Refshauge Kristiansen.

Lillebror Benjamin ser frem til en sjov familietur.

- Jeg har lavet gymnastik med mine søskende i mange år, så det er egentlig ikke noget nyt for mig, så jeg glæder mig bare helt vildt til at skulle rejse med dem, siger han. Til gengæld er det virkelig stort for ham at komme på verdensholdet:

- Det betyder rigtig meget. Det er ligesom en drøm, der går i opfyldelse. Det er mega fedt at kunne lave det, man kan lide, gymnastik, på fuld tid, og give den glæde videre til andre.

Den danske take off-tur er en række opvisninger i Danmark, som går forud for den store verdensturne, og verdensholdet har et stort fynsk islæt. Hele ni ud af 28 gymnasiaster er fra DGI Fyn.

Oversigt

    Oversigt