Håber på kattelem i Dong-sag

Det fynske folketingsmedlem Jan Johansen håber, at der i sidste øjeblik findes en løsning med danske investorer i Dong. Men han vil ikke stemme imod, hvis det ender med salg til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

I weekenden kom det frem, at fire pensionskasser står på spring til at investere i Dong Energy.

De fire pensionskasser tilbyder at gå i dialog om en aftale, der kan matche det tilbud, som Goldman Sachs har sagt ja til i forbindelse med at investere otte milliarder kroner i Dong og derved få 19 procent af aktierne i det statslige energiselskab.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jan Johansen ser positivt på pensionskassernes initiativ, selv om det kommer lidt sent i forløbet.

- Jeg ser helst, at det er danske investeringer i Dong. Enhver kattelem skal prøves af, selv om deres forslag kommer lidt sent, siger Jan Johansen til TV2/Fyn.

Jan Johansen håber, at der findes el løsning, så det ikke bliver Goldman Sachs, der køber sig ind i Dong. Men han vil ikke stemme imod regeringens plan, hvis det ikke lykkedes for pensionskasserne.

- Jeg vil ikke stemme imod salget til Goldman Sachs, hvis det ender med det. Der er jo investeringer i danske arbejdspladser, og dermed job, der er på spil, siger Jan Johansen.

I følge TV2, så afviste Finansminister Bjarne Corydon mandag eftermiddag at mødes med de fire fagbosser om forslaget.

Oversigt

    Oversigt