HA’er skudt i benet: Sigtet skal i hemmeligt grundlovsforhør

Politiet vil af sikkerhedsmæssige årsager ikke oplyse tid og sted for 19-årig mands grundlovsforhør.

Den 19-årige banderelaterede mand, der er sigtet for at have skudt mod en gruppe tyske Hells Angels-rockere på Shell-tanken på Ejbygade i Odense, fremstilles i dag i grundlovsforhør. Politiet vil imidlertid hverken oplyse tid og sted, da de frygter, at både bandemedlemmer og Hells Angels-medlemmer vil dukke op.

- Vi har valgt at gøre det på den måde denne gang, da vi har vurderet ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, at det er bedst, at vi kender tid og sted. Vi har ikke brug for, at der hverken står tilhængere eller modstandere ved det pågældende sted, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede.

Skuddene faldt 400 meter fra indvandrerbanden Black Armys klubhus. Politiet ønsker imidlertid ikke at fortælle, om det er netop denne gruppering, de mener, den sigtede er tilknyttet, men efter skudepisoden var kampklædt politi massivt tilstede dens klubhus på Nyborgvej.   

- Når det involverer rockere eller har en banderelation, så er det oftest Black Army, der er indblandet i det, fortæller Lars Thede.

Politiet har opnormeret deres beredskab, og der er fortsat også bevogtning af den sårede tysker på OUH. Rockerens skader er tidligere blevet beskrevet som overfladiske, men han er fortsat indlagt.

De tyske rockere var på vej til et stort rockertræf hos gruppens chapter i Nyborg, da de blev beskudt på tankstationen.

- Der tale om nogle grupperinger, der dybest set ikke tåler hinanden, og en gang imellem bliver der krydset klinger, og det var det, vi så i går. Det er så ekstra alvorligt, at der bliver brugt skydevåben, forklarer Lars Thede.

Oversigt

    Oversigt