Handicaprådmand: En ubehagelig situation

Ældre og handicappolitikerne i Odense erkender i dag, at socialpædagogerne har ret, når de siger at kommende besparelser vil gå ud over servicen for kommunens handicappede.

Det er kommet bag på ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen, Enhedslisten, at der skal spares 12 millioner kroner i 2016 og 2017 på området.

Årsagen er, at ventede besparelser på at gøre flere fysisk eller psykisk handicappede mere selvhjulpne ganske enkelt ikke er blevet til noget.

- Det er en ubehagelig situation, og jeg ville ønske, at jeg havde fået det her at vide tidligere. Nu har vi kun dårlige løsninger tilbage, siger Brian Skov Nielsen.

Han erkender, at det betyder forringet service, dårligere arbejdsforhold for de ansatte og usikkerhed hos klienternes pårørende.

Brian Skov Nielsen fik først at vide, hvor alvorligt, det står til for 14 dage siden, og det mener han er forvaltningens ansvar.

Derfor accepterer han ikke beskyldninger om, at han forsøger at tørre sagen af på forvaltningen:

- Jeg vidste ikke det her før for 14 dage siden, så hvis jeg tørrer det af på forvaltningen, er det det rigtige sted at tørre det af, siger han.

Brian Skov Nielsen står dog ved, at han har det politiske ansvar for at løse situationen, og for at det ikke gentager sig.

Derfor har han fået en aftale i stand med forvaltningen om, at større projekter og opgaver skal ind over udvalgets bord med jævne mellemrum, så politikerne får mulighed for at gribe ind i tide til at afbøde de værste konsekvenser.

Socialpædagogerne har opfordret alle deres fynske medlemmer samt landsorganisationen for handicappede til at møde op til demonstration foran ældre- og handicappolitikerne på tirsdag inden udvalgsmødet kl. 8.30, der foregår ved Odense Værkstedernes afdeling Skovgården.

 

Ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen: Forvaltningen advarede for sent

 

Oversigt

    Oversigt