Haruki Murakami kommer til Odense

Den internationalt anerkendte japanske forfatter Haruki Murakami kommer til Odense den 30. oktober for at modtage litteraturprisen Hans Christian Andersen Literature Award.

Haruki Murakami kommer til Danmark søndag den 30. oktober for personligt at modtage Hans Christian Andersen Literature Award på Odense Rådhus.

Her vil H.K.H. Kronprinsesse Mary overrække prisen ved en ceremoni, hvor Ellen Hillingsø er værtinde.

Haruki Murakami vil modtage en bronzeskulptur udført af billedhugger Stine Ring Hansen, en check på 500.000 kr. og diplomet The Beauty of the Swan. 

Borgmester Anker Boye (S) ser frem til at byde Haruki Murakami velkommen på Odense Rådhus:

- Det er en stor ære for Odense at kunne tage imod en så markant forfatter som japanske Haruki Murakami. Og for mig er valget af ham som prisvinder endnu en rød tråd i det helt særlige bånd, som er opstået mellem Odense, H.C. Andersens univers og eventyrelskere i de asiatiske lande, siger Anker Boye i en pressemeddelelse.

Efterfølgende besøger Haruki Murakami H.C. Andersens barndomshjem. Traditionen tro vil vinderen af Hans Christian Andersen Literature Award få en mindeplade ved H.C. Andersens barndomshjem.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) ser frem til afsløringen af mindepladen, hvilket foregår forud for prisoverrækkelsen på Odense Rådhus.

- Haruki Murakami er en moderne historiefortæller, der ligesom H.C. Andersen har et bredt udsyn og en unik evne til at betage og udfordre sine læsere. Derfor er han også som skabt til at indgå i kredsen af forfattere i svanehøjde med vores alle sammens H.C. Andersen, siger rådmanden.

Haruki Murakami er født i 1949, og slog internationalt igennem for mere end 20 år siden med Trækopfuglens Krønike (1994,1995). Han har udgivet mere end 10 romaner, flere novellesamlinger og en række essaysamlinger, der er oversat til mere end 50 sprog

Oversigt

    Oversigt