Hastemøde i regionsråd om Bios-tilbagebetaling

Regionsrådet indkaldes ekstraordinært til møde tirsdag for at tage stilling til tilbagebetalingsplanen. Indtil videre er planen hemmelig.

Et fem timer langt møde mellem Bios og Region Syddanmark er netop slut.

På mødet skulle det afklares, hvordan og hvor hurtigt Bios kan tilbagebetale 31 millioner kroner, som selskabet har fået for meget i betaling for sin ambulancekørsel.

Men indtil videre er det en hemmelighed, hvad planen går ud på.

Regionsrådet er nemlig indkaldt ekstraordinært til et møde tirsdag, hvor man skal diskutere indholdet.

Stephanie Lose har ingen komemntarer før efter mødet

- Vi har holdt møde med BIOS, og i overensstemmelse med vores tidligere udmeldinger, skal regionsrådet tage stilling til sagen.  Set i lyset af sagens væsentlighed og den store opmærksomhed, der er omkring det, vurderer jeg, at det er mest hensigtsmæssigt, at regionsrådet tager debatten nu.

- Der er ingen tvivl om, at mødet falder uheldigt i forhold til mange regionsrådsmedlemmers ferier, og at mødet giver en del ulejlighed for os alle sammen. Men er jeg også sikker på, at regionsrådsmedlemmerne har fuld forståelse for sagen og vil gøre, hvad de kan for at deltage, siger hun.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet fra Bios fornylig fremgik det, at Bios havde fået 60 millioner kroner i forbudbetalinger fra Region Syddanmark.

Det var imidlertid først, da Fyens Stiftstidende og TV 2/Fyn henvendte sig til regionen for at få en forklaring, at regionen selv blev opmærksom på fejlen.

Ifølge aftalen mellem Bios og regionen skulle Bios nemlig kun have betaling en måned forud.

Bios, der i første omgang fastholdt, at man var berettiget til to måneders forudbetaling,  erkendte efter et møde i starten af juli, at regionen formentlig havde ret.

Bios-direktør Morten Hansen invilgede derfor i at tilbagebetale beløbet.

Bios bad dog grund af en presset økonomi  om tid til at vurdere, hvor meget virksomheden kunne betale her og nu, og hvordan den øvrige tilbagebetaling kan foregå.

 

Oversigt

    Oversigt