Havfrue skal lokke turister til Fyn

Partnerskab skal undersøge muligheden for at oprette direkte turistruter mellem København og Odense.

Erhvervs- og Vækstministeriet vil som en del af sin turismestrategi lokke flere penge op af lommerne på især russiske og kinesiske turister ved Den Lille Havfrue, skriver Politiken torsdag.

Derfor er Københavns overborgmester, Odenses borgmester og erhvervs- og vækstministeren gået sammen om at skabe et besøgscenter tæt på havfruen.

- Folk bliver kørt i busser ud for at se den udmærkede statue, og så kan man købe en cola, og så er der ikke rigtig mere. Min tanke var: Måske skulle man gøre noget mere ud af det?

- Det skal ikke være noget kommercielt noget med t-shirts, hotdogs og H.C. Andersen-is, men et ordentligt kvalitetsprodukt, hvor turister og danskere kan opleve H.C. Andersens univers, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

Derfor har man hentet ekspertise fra H.C. Andersens Hus i Odense, der skal drive besøgscentret som en filial. Hverken centrets form eller placering er endnu fastslået, men der bliver arbejdet på at lave et beslutningsgrundlag, som skal godkendes i slutningen af året.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), lægger ikke skjul på, at det er et vækstinitiativ mere end et kulturtilbud.

- Antallet af kinesiske turister er stærkt stigende, og vi ved, at en af de ting, de kommer til Danmark for, er at se Den Lille Havfrue og træde i H.C. Andersens fodspor, skriver han til Politiken.

Partnerskabet handler ikke kun om havfruen, men generelt om, hvordan man skal bruge H.C. Andersen til at tjene penge.

Formålet er at få nogle af dem ud af København og til digterens fødeby, Odense, der satser stort på H.C. Andersen-turisme.

Museumschef for Odense Bys Museer, Torben Grønnegaard Jeppesen er ikke nervøs for, at der skal ske en kommercialisering af havfruen eller H.C. Andersens værk.

- Kineserne læser ikke H.C. Andersen som Disney. De læser det lag på lag, og hvis vi forfladiger H.C. Andersen, kommer de simpelt hen ikke, siger han.

Oversigt

    Oversigt