HCA Marathon: Ny dansk mester på 2:19

VIDEO: Se starten på årets store maratonløb i Odense samt dagens første billeder ude fra ruten. Ny løbsrekord for kvindernes halvmaraton. Dansk mester forsvarede titlen.

Så gik startskuddet til Odenses 17. HCA Marathon, hvor mere end 3700 løbere dagen igennem vil sætte sit præg på gadebilledet i byen. Løbet blev åbnet i Odense Idrætspark af borgmester Anker Boye.

TV 2/FYNs reporter Christina Schmidth fulgte startskuddet fra sidelinjen, da løbet startede...

...og da de kom i mål igen.

De første billeder ude fra ruten, hvor eliteløberne kommer fra Stadionvej og ind af Rugårdsvej.

Kvinderne kommer ind på halvmaratondistancen. Ny løbsrekord: 1.14.26.

Første mand til at afslutte halvmaratonruten blev odenseanske Steffen Massaro, der løb på en time og ni minutter.

Jesper faurschou forsvarer titlen som dansk mester i tiden 2.19.58.

Etioperen Fikadu Kebebe Debele kom ind som nummer 1 med en tid på 2:15:20. Det svarer til, at han er løbet hver enste af de godt 42 kilometer på bare tre minutter og 12 sekunder.

Vinder af kvindernes DM blev Marna Egholm, der kom ind med en tid på 2.46.36.

Alle resultater er samlet her.

Løbet kommer til at præge både den offentlige transport samt bilisternes muligheder for at komme igennem byen.  Læs om de trafikale ændringer her.